Sett filmen Young Adult

Spoilers förekommer!
 
En nyskild författare (Charlize Theron) återvänder till sin hemort, den lilla småstaden, för att vinna tillbaka sin expojkvän från high school. Han är dock gift och har ett nyfött barn.
 
Charlize lyckas verkligen porträttera en kvinna som hade sina glansdagar i high school och sedan inte lyckats få samma lycka i vuxenlivet. Hon har verkligen fastnat i stadiet med supande, strula runt, utseendefixering och övertygelsen om att hon är överlägsen alla andra för att hon tillhörde det "populära" gänget i skolan. Genom att återvända till staden och bli vän med en kille som inte var populär i skolan så börjar hon få en del nya insikter. Det blir dock ingen helomvändning á la "lyckligt Hollywood"-slut utan det känns ganska trovärdigt. En välspelad film där jag flera gånger tar fram skämskudden för Charlizes karaktärs skull, just för att hon är så trovärdig i sin skämmiga roll (kudden åker därför inte fram för att något är dåligt, så ni inte missuppfattar).
 
Det här är nog en film som man ska vara på ett speciellt humör för. Det är inte en komedi i mina ögon (även fast den är kategoriserad som det).
 

Kommentarer:

1 Lina:

Jag ser inte heller den filmen som en komedi utan mer som ett Drama och ett rätt så mörkt sådant. Men filmen är helt underbar trots en del scener som jag inte alls tyckte om. Syftar på sättet som hon behandlar hunden, usch.. Men annars, underbart bra.

Svar: Ja, verkar som att hon skaffat hunden som en "modedetalj" och sedan inte bryr sig så mycket.
Highlandertess

Kommentera här: