Mini-REDE för Connor

Tidigare har det funnits REDE för skolbarn, men nu finns det även för yngre barn - mini-REDE. REDE står för Respekt, Empati, Djur, Etik. Mini-REDE är tio övningar där barnen tränar sin förmåga till inlevelse och empati för både djur och människor. Detta är en sak som jag tycker är väldigt viktigt. Det är inte alla förskolor som jobbar med detta, men de jobbar säkert med empati, respekt och etik på andra vis.
 
Eftersom Connor inte går på förskola så är det upp till oss föräldrar och jag har beställt boken med övningarna och skrivit ut en lapp som jag ska fylla i så Connor blir medlem. Sedan så lär vi honom förstås dagligen saker som rör dessa ämnen och eftersom vi har djur så har det blivit en naturlig del av Connors utveckling att han lär sig hur man behandlar dem. Men att få övningar på detta vis kan hjälpa en framåt och vidare i ens lärande så jag tycker att det kommer bli riktigt intressant!
 

Kommentarer:

1 ann:

Mine børn har gået i almindelig forskole, hvor de selvfølgelig også har arbejdet med respekt, empati og etik. Desværre har de ikke arbejdet så meget med dyr...men nu er det sådan at vi selv har hunde, og ind imellem mangler respekten virkelig omkring dyrene...også smådyr, for ikke at tale om insekter. Jeg synes det kan være svært at trænge igennem, så jeg vil bestemt kigge nærmere på Mini-Rede. Tack for oplysningen :D

Kommentera här: