Phantom of the Opera - live från London

Söndagen den 2 oktober begav jag mig till Palladium här i Arvika, som blev fullsatt. 19.30 började sändningen med lite intervjuer och extramaterial och klockan 20.00 började musikalen. Jag har, som jag skrivit tidigare, sett föreställningen live i London på Her Majestys Theatre i maj 2007. Det var helt fantastiskt att se live!

Till söndagens föreställning då. Det var inte samma aktörer som 2007. Musikalen firar 25 år. En del saker hade man slagit på stort med. Livemusik och 200 aktörer. Ett utsålt Royal Albert Hall. Andra grejer blev jag förvånad över att de "dragit in på" eller valt att göra annorlunda. Dessa var:

  • Istället för riktiga kulisser hade man gigantiska bildskärmar som ändrade bakgrund. Jag föredrar riktiga kulisser.
  • Kristallkronan faller inte ner mot publiken utan har bara några smällare på sig som sprakar lite. Den ligger inte heller på scen i början för att hissas upp (som när jag såg föreställningen i London).
  • Spegelscenen blir försämrad på grund av att man använder bildskärmarna som spegel.
  • När Fantomen förtrollat/kidnappat Christine så svimmar hon av att se sin avbild i en brudklänning. Det är inte med i jubileumsföreställningen.
Så... Det var klagomålen jag hade. Nu när det är överstökat kan jag gå in på det jag gillade. Musiken var som alltid mäktig! Att den spelades live av en orkester var underbart! Sången var otroligt bra! Hon (Sierra Boggess) som spelade Christine hade en väldigt bra röst! Musikalen är väldigt vacker och berörande. Och extrabiten efter att musikalen var över var toppen! Då kom Andrew Lloyd Webber ut på scenen och pratade. Han presenterade även original-Fantomen (Michael Crawford), som var riktigt nervös/rörd (man såg hur han skakade) och flera andra som spelat Fantomen. Men störst ändå var nog när han presenterade Sarah Brightman, den första Christine. Hon sjöng Phantom of the Opera och alla Fantomerna sjöng lite vardera då det var Fantomens bit i låten. Hon har en väldigt speciell sångstil så ingen annan Christine har sjungit som henne.

Jag är riktigt glad att jag fick uppleva detta! Att se det på plats är ändå det bästa, men när man inte har möjlighet till det så tycker jag det är väldigt bra att man visar livesändningar på detta vis!

Paus mitt i föreställningen. Skönt att gå ut och få lite luft och sträcka på benen.

Kommentarer:

1 Bella:

Sv: Den längst bort mot sågudden, vet inte vad den hette. Bara idiotisk skitkarusell.

Kommentera här: