Läst klart: Fånga natten av Dean Koontz

Spoilers förekommer! Andra boken om karaktären Christopher Snow som lider av XP, en sjukdom som gör att UV-ljus är skadligt för hans hälsa.

När Christopher är ute och cyklar en natt cyklar han förbi en väns hus. Hennes barn har precis blivit bortrövat och Chris och hans specielle hund Orson tar upp jakten. Den leder dem till det nedlagda fortet Wyvern där mystiska saker hänt. Efter en del händelser och uppslutning med vännen Bobby tvingas de ta en paus i sökandet då dagen är i antågande och Chris inte kan vara ute i solljus. Direkt natten kommer tar de, tillsammans med andra vänner, upp jakten igen. Den leder dem till saker de aldrig trott existerat, trots att de alla är medvetna om att många i deras samhälle håller på att "bli" efter en del händelser på Wyvern. Detta nya sträcker sig långt bortom deras förmåga att fantisera.

När jag hade tid att läsa så gick det väldigt fort att ta sig genom boken. Lättläst och spännande! Jag läste första boken "Frukta ingenting" när jag gick gymnasiet så tyvärr kommer jag inte ihåg nästan något från den, men det stör inte så mycket när jag läser denna bok ändå. Det går lätt att "komma ikapp". Dean Koontz är min favoritförfattare när det gäller rysare och skräck. Han är riktigt bra på detta! Jag lyckas nästan skrämma mig själv igen genom sättet jag läser. Läser väldigt fort när det händer mycket och då kan jag till och med "skvätta till", något som jag tycker är lustigt. Sådant är lätt och "billigt" då det gäller film för man blir överraskad på ett annat sätt, men att kunna göra det till en bok är riktigt kul!

Framsidan av boken.

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

Älskar i stort sett alla hans böcker :) Har nog alla utom just dom om Odd men dom skall jag köpa snart dom också :)

2 Gaymasen:

Haha, gillar din kommentar om Twilight och Bella. Men det var inget monster i magen i alla fall, tur det. ;-)

Kommentera här: