Sett filmen Buried

Spoilers förekommer! En film som utlovar klaustrofobiska känslor.

En man vaknar upp i totalt mörker. Efter att ha fått tag på sin tändare så upptäcker han att han befinner sig i en träkista. Begravd.

Tyvärr så försvinner känslan av klaustrofobi i och med att det ibland görs utzoomningar som gör att instängdheten inte infinner sig. Det är inte en särskilt bra grej att göra, i mitt tycke. Om man gör en film där skräcken ska vara känslan av att vara instängd, levande begravd, då ska man göra sitt bästa för att förmedla just den känslan. Det jag gillar med filmen är att man visar hur man med små medel kan göra film. Man behöver inga maffiga specialeffekter och superhöga budgetar för att klara av det. Nu föll inte den här filmen mig i smaken direkt, men det finns säkert någon som gillar den.

Filmen lyckas ändå på ett vis engagera. Jag vill se slutet för att se om jag har rätt. Just den sista scenen lyckas trots att få fram den rätta känslan. Den höjer filmen en aning. Historien känns lite bekant också... Undrar om jag läst något liknande eller hört en sådan historia berättats?

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

Ett gammal recept gällande story bara lite omgjord. Nedgrävda personer har det gjorts film om förr.



2 TUVA ALICIA:

SV: Kan inte svara för andra, men plexiglas är helt enkelt populärt just nu.

3 Lina:

Den får jag hem i slutet av april men jag är rädd för att jag inte kommer tycka om den. Tycker den verkar billig och instängde. Jag brukar inte tycka om filmen som utspelar sig på ett och samma ställe nämligen men jag sak ge den en chans.

Kommentera här: