Blåmärken

Får ni lätt blåmärken? Jag får det. Ibland vet jag inte var de kommer ifrån. Jag känner självklart när jag smäller i något hårt, men ibland stöter jag bara in i saker och märker inte av det något värst. Därför vet jag inte vad jag gjort när blåmärket väl dyker upp. Just nu har jag ett fint på knäet som jag fick då jag tappade kaffekannan och ett fint på låret som jag inte har någon aning om.

"Blåmärke är en liten blödning under huden som uppstår när ett blodkärl brister. Märket ser blått ut när blodet läcker ut i vävnaderna intill." (Källa: Vårdguiden.)

Ointressant för många kanske, men jag tycker det är intressant att läsa lite sådan info. Jag har alltid undrat över varför ett blåmärke är blått när bloden är röd. Fast ibland är blåmärket rött, gult och grönt också.

Fick ett litet blåmärke på handen efter att de stack fel när de skulle sätta dropp på förlossningen. Då hade jag ont av förlossningsarbetet och märkte inte av att de pysslade med min hand alls. Därför tror jag att det är så jag får mina flesta "okända" blåmärken. Min kropp är i ett konstant smärttillstånd och när det är en jobbig dag så registreras inte smärtan som ger upphov till blåmärke.

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

Kom att tänka på när jag fick stora tjejen när jag såg din hand. Jag kan inte ha dropp av någon anledning. Mina armar svullnar och allt blir bara skit. Men dropp skulle jag minsann ha. När jag till slut fick dom att avlägsna det sprutade blodet från min handled. Sen hade jag ett blåmärke som var svart. Det sträckte sig upp mot armen. Kunde inte lyfta upp min dotter själv dom första dagarna :(



Jag har lätt för att få blåmärken. Har ingen aning ibland varför jag bara ser att jag har dom.

2 Helena:

Jag hittar också blåmärken ibland utan att jag har känt att jag slagit i eller så. Mamma är likadan, så kanske är det ärftligt...

3 Maol:

Jo tack, jag får blåmärken då och då efter karaten.

4 Therese - Sockenvägens Söta:

Jag blir jätte lätt blå, och ser hemsk ut om benen för jämnan... Trist om sommaren då man vill gå i kjol! KRAM

Kommentera här: