Sett filmen La vie en rose

Spoilers förekommer! Historien om Edith Piafs liv.

I filmen får man följa Edith Piafs liv från det att hon är liten flicka till hennes död (i levercancer då hon bara var 47 år).

Filmen är väldigt dyster. Det visar det hårda livet Edith levde innan hon blev känd och det annorlunda men ändå hårda liv hon levde efter att hon blivit känd. Hennes röst var speciell. Det är inte min typ av musik, men jag fascineras ändå av hennes stil och sätt. Hon förlorade mycket i sitt liv. När hon bara var tonåring så dog hennes enda dotter Marcelle, 2 år gammal, av hjärnhinneinflammation. I filmen visas detta endast som en ångestscen vid Ediths dödsbädd. Hon hade en väldigt ostabil uppväxt med en mor som lämnade henne. Hennes far lämnade henne till sin farmor som skötte en bordell och där tillbringade Edith en tid i sitt liv. Jag hoppas hon hade åtminstone någon glädjetid i sitt liv. I filmen framställs allt som så dystert och då det gick bra för henne så missbrukade hon alkohol och blev sjuk. Hon verkade så olycklig.

Marion Cotillard är skrämmande lik Edith i filmen. Hon gör en otroligt bra prestation! Filmen är egentligen bra, men den är ändå för dyster för mig så det var ingen film som passade.

Köp DVD på Ginza

Kommentera här: