London 16 maj 2007

Vi började dagen med att leta efter några marknader. Brick Lane marknad lyckades vi inte hitta så den kanske bara har öppet någon viss dag i veckan. Fast vi hittade några roliga affärer istället. Inne på en affär köpte Malin en tuff väska som ser ut som en gitarr. Annars blev det lite kläder för alla tjejerna i alla fall. På vägen tillbaka hittade vi en annan marknad (Spitalfields) så vi fick gå på marknad ändå. Där fanns mycket att titta på och här hittade även Robin lite roliga saker.

Efter det blev det London Dungeon där vi helt plötsligt blev riktigt fega. En som jobbade där frågade var vi var från och när vi sa Sverige så svarade han "That figures". Skrämseldelen hade kortats ner sedan jag och syrran var här sist, men det hade lagts till lite annat. En sak var en äcklig labyrint med speglar istället för väggar. Man trodde att det gick att gå rakt fram, men så gick man in i en spegel. Ibland tändes ett ljus bakom spegeln och så stod där en hemsk figur. Efter det började vi alla gå i mitten. Flodåkturen var häftig! Malin och Marie satte sig längst bak för att vara säkra, men efter en liten stund vände turen och gick baklänges istället. Den var rolig! Efter en guidning av Londons historia och en demonstration av tortyr (där Robin fick spela offer) var det dags för sista åkturen: hängningen. Ungefär som Fritt fall fast mindre. Där fick jag ta dörren ut direkt för folk med ryggproblem fick inte åka. Fusk, tyckte jag.

Sedan åkte vi till William Wallace minnesplakett vid Smithfield och efter det blev det shopping vid Piccadilly Circus. Några kassar tyngre begav vi oss till Freddie Mercurys port. Man kan urskilja övre delen av huset han bodde i bakom muren. Så var det slut på dagen för mig och Robin som bara ville äta och vila, medan övriga gick ut.

 

Några bilder från dagen.

Kommentarer:

1 Petra:

Bilden längst ner skulle kunna vara ett skivomslag. Supersnygg!

Måste ha varit en kanonresa ni var iväg på.

2 Linda aka Javamorsan:

Åh jag vill också dit någon gång!



Hoppas din sommar vart fin än så länge? Kram

3 Tanja:

London är en av mina favoritstäder! Nu har jag inte varit där på några år men jag längtar ständigt dit. Strosa omrking i Hyde Park, besöka marknaden i Camden, känna på stämningen inne på Harrods, luncha på nån mysig pub...drömmer mig dit Härligt att se lite London-bilder!

Kommentera här: