Läst klart: Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer

Spoilers förekommer ABSOLUT! Den fjärde och sista boken i Twilight-sagan (fast den har blivit uppdelad i två då det gäller film).

I förra boken gjorde Bella sitt val. Nu står hon inför stundande bröllop med sin Edward. Efter det väntar den efterlängtade bröllopsnatten och längre fram...klivet in i det odödliga. Ska Bella stå fast vid sitt beslut om att bli vampyr?

Jag har insett att vad jag än skriver om denna bok så avslöjar jag något så varnar åter igen ifall ni inte vill veta. Jag tycker boken bygger, bygger och bygger väldigt bra. Jag vill fortsätta läsa hela tiden, få veta vad som händer. Speciellt efter att Bella förstått att hon är gravid. Vad händer då? Jo då, byts perspektivet från Bellas till Jacobs. Till en början blev jag störd på det, men sedan förstår jag skiftet. Lite trögt är det dock med alla vargtankar som tar upp mycket plats. Sedan byts perspektivet tillbaka.

Boken bygger upp en spänning och ett intresse hela tiden och därför blir jag besviken när slutet kommer. Tre fjärdedelar är hur spännande som helst och sedan pyser luften ur handlingen, långsamt som ur en ballong. Min reaktion när jag läst sista sidan var: "VA? Var det ALLT?". Inte så jättebra kanske. Men det är nog svårt att avsluta en sådan här bokserie. Minns att jag även blev besviken på slutet i Harry Potter så... Det finns en del frågor jag skulle vilja ha svar på. Fast det kan man väl åtminstone räkna som ett bra betyg? Att historien väcker nyfikenhet som skapar frågor. Man kanske inte ska ha alla svar...

Det här var ändå den mest läsvärda boken i serien, enligt mig.

Pocketutgåvans framsida.

Kommentarer:

1 Lisa:

Som jag fattat det så är det inte alls säkert att denna är den sista boken :)

Kommentera här: