Stôlle samt god mat

För er som inte är värmländska så betyder stôlle ungefär "tok". Det är jag det!

Efter en natt med magknip och dålig sömn så ville jag ändå med syrran ut och åka längdskidor i snöandet. Jag gillar verkligen att åka längdskidor och hos våra föräldrar finns fina spår! Dock så får jag straffet efteråt. Mina axlar, nacke och rygg är redan väldigt ömma. Blir intressant (*sarkasm*) att se om jag orkar ta mig upp imorgon.

Som tur är så är Robin ledig. Jag blir så irriterad! Ja, alltså inte på att Robin är ledig. Det är bra. Men jag blir irriterad på att jag inte ska kunna göra nånting utan att jag ska få värre ont och ibland bli sängliggande. När jag dammsög igår så var det också kört. Robin fick rycka ut som akutmassör och försöka hjälpa mig. Medicinerna hjälper bara till en liten del.

Samtidigt så VILL jag kunna göra saker. Jag vill inte gå miste om det roliga. Frustrerande!

Över till något roligare. Efter skidåkningen så var hela familjen till min moster. Connor gillade att leka med servetterna där. Min moster bjöd på filéknyten och lite annat smått och gott. Jättegott! Och mäktigt! Man skaffar smördegsplattor och kavlar ut lite. Sedan lägger man till exempel delad fläskfilé (eller quornfilé för vegetarianer), creme fraiche, ost, kryddor eller vad man nu gillar i mitten av plattorna. Så knyter man ihop dem till knyten och gräddar i ugn i cirka 20 minuter på 200 grader.


Härlig natur!


Syrran var större delen av tiden långt före mig. Hon är tränad hon. Så här passade hon på att snacka lite med en häst på vägen.

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Jag har gjort det.



Jag har sett Highlander + En skiva bonusmaterial.



Vad är det som dragit dig så mycket till filmen? Vyerna från Skottland kan jag förstå.. ser nästan datagjort ut! Vackert, men utöver det? :)

2 Nettan:

Jag visste inte att stôlle var ett värmlandsord, har vuxit upp med ordet så jag trodde det var vanlig svenska :P speciellt Ullis var flitig på att använda det ordet på mig, när hon tycker jag hade gjort nåt knäppt :P

3 Linda:

Jag har lärt mig att bita ihop. Ibland måste man få ha skoj också. Sen att jag ofta ligger som en död sill en hel dag ja det får man leva med!

4 jessica:

vad liten och söt hästen ser ut! :D

Kommentera här: