Sett filmen Salt

Spoilers förekommer! Oh yes, äntligen en film som jag gillar!

Detta är en actionfilm som ska vara lite lurig. Jag gillar när de i alla fall försöker och inte dumförklarar sin publik! Den handlar om Evelyn Salt (Angelina Jolie) som jobbar under täckmantel för CIA i USA. En dag dyker en ryss upp och i förhörsrummet påstår han att Salt egentligen är rysk agent. På grund av detta måste Salt fly. Varför flyr hon? För att rädda sin make som kan vara i fara? För att bevisa att hon är hon? För att ryssen har rätt?

Angelina Jolie är otroligt bra i denna film! Äntligen något i klass med Lara Croft igen, det var ett tag sedan! Jag kom på lite saker i förtid, men inte ens det gjorde något. Jag gillade denna film! I en scen är hon lite som en MacGyver också. Gilla! När hon bygger en typ av bombkastare av några stolsben, skurmedel eller ammoniak eller vad hon nu tar från städvagnen och en brandsläckare så får jag minnen från när MacGyver gjorde en bomb av bland annat konstgödning.

Jag gillar historien om Lee Harvey Oswald och handlingen om att barn tränats till att smälta in i USA's samhälle för att senare göra sitt jobb för forna Sovjet. Lite konspirationsteori över det. Har för mig att jag hört något liknande tidigare. Att filmen inte är så realistisk får man tåla. Det är ändå en actionfilm!


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

En för ovanlighetens skull bra thriller trots att det är just Jolie som är med. Hon är ovanligt bra i denna.



2 Lina:

Ooo Salt! Jag är så kär i min utgåva av filmen, det kanske rent ut av är så att jag är mer kär i själva utgåvan än filmen. Men men, detaljer.



Kommentera här: