Sett filmen Män som hatar kvinnor

Spoilers förekommer! Jag kollar inte så ofta på svensk film. Det är något med stilen som jag inte gillar, något som inte går att peka på direkt.

Detta är första filmen som är baserad på Stieg Larssons bok-trilogi Millennium. Den handlar om journalisten Mikael som blir anlitad av en gammal miljonär att reda ut vad som hände med hans brorsdotter Harriet som försvann spårlöst för cirka 40 år sedan. Efter ett tags forskning märker Mikael att någon hjälper honom genom meddelanden på datorn. Så träffar han Lisbeth Salander. En tjej med en mörk bakgrund som format henne till att bli en person som har stor misstro mot myndigheter och svårt att lita på människor, speciellt män. Tillsammans försöker de lösa mysteriet med Harriet.

Robin blev lite sur när jag sa att jag räknade ut det mesta i filmen innan det hände (har inte läst boken). Kanske är mer spännande att se den om man inte har en aning, jag vet inte. Men jag tyckte ändå att den var bra! Den har en del klassiska "svenska" moment, men känns ändå ganska internationell. Skådespelarna är helt ok. Undrar hur skådisen som spelade Bjurman orkade med att spela den rollen förresten? Den är så otroligt äcklig och sliskig! Man vill nästan gå in i tv:n och slå till karlen ju. Det betyder att han spelar rollen otroligt bra!

Kan rekommendera denna film, även för de som (liksom jag) inte brukar se så mycket på svensk film. Noomi Rapace är väldigt bra i denna!


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 nettan:

mamma fick mig att se den på bio och jag älskade filmen, så jag köpte alla böckerna och läste ut, morsan hade då försökt få mig att läsa dem i ett halvår då :) och böckerna är som vanligt bättre, men filmerna är fortfarande bra

2 Maol:

Om det är något svenskar är bra på så är det att göra thrillers. Men jag har lite svårt för det ändå.



Jag ska också kolla igenom filmerna innan amerikanska remaken kommer ut. Undrar om amerikanarna har med d-scenen? :P

3 Georg Hendrix:

Min gamla DVD-spelare klarade inte den här filmen:p



Först köpte jag den och då fick jag inte fram menyerna, det enda som gick och se vad något av bonusmaterial på danska.



Sen bytte jag den och fick exakt samma fel!



Sen jag gav jag upp och köpte en annan :P

Kommentera här: