Sett filmen I rymden finns inga känslor

Spoilers förekommer! En svensk film om en kille som har Aspergers syndrom.

Aspergers kan visa sig på olika vis så alla har det inte som killen i filmen. Han har ett väldigt inrutat liv, eller ska man säga incirklat? Han ser det mesta i cirklar. Till exempel för att bedöma en persons känslor så ser han en ring med ögon och mun inuti. Munnen är antingen arg, ledsen, neutral eller glad. Han är väldigt noga med tiden och schemat som han följer. Samma procedur varje dag, samma matschema hela veckan och så vidare. Han bor hos sin bror och hans tjej, men till slut gör tjejen slut och då faller hans schema ihop totalt. Han börjar leta efter en ny tjej till sin bror. En tjej som ska kunna diska, gilla sci-fi-filmer, tycka om honom såklart, spela basket och så vidare...någon som passar in i schemat.

Det är då han träffar en tjej som har en sådan härlig attityd! Då många andra verkar tippa runt på tå kring honom och rätta sig efter hans sätt att ha allt på så behandlar den här tjejen honom som vilken kille som helst. Hon är avslappnad med honom (även fast hon får stå ut med några knuffar då hon glömmer att han inte gillar beröring). Det är en film som både berör och charmar på ett vis. Jag brukar inte gilla svensk film, men denna kan jag faktiskt rekommendera!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Kimmi:

Hihi...Ja den såg vi förra veckan. Va skeptisk till den men den va helt okej! =)

2 nettan:

Jag har hört talas om filmen och funderat på att se den, just pga att han har AS men det har inte blivit av... kanske ska ta och se den nån gång... jag ser dock inte i cirklar :P

3 Linda aka Tokmorsan:

har väldigt blandade känlor kring den filmen faktiskt. Lämnar det så. Den berör ja visst men på fel vis enligt.



Nåja ha en bra dag nu!

4 Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa:

Åh vad mysigt att fortfarande ha brevvänner kvar! Ska nog efterlysa en i bloggen hihi :)



Jag gillade också irymden finns inga känslor. Jag brukar inte heller gilla svenska filmer men den här var fin :)

Kommentera här: