Migrän

Föregående inlägg om mitt tangentbord var ett tidsinställt inlägg. Idag har jag nämligen legat med migrän eller vad man ska kalla det. Det har alla symtom som migrän har, men ingen migränmedicin fungerar mot det. Det är mycket värre än vanlig huvudvärk (det vet ni som har/haft migrän), smärtan sitter på ena sidan (idag var det vänstra), ögat svullnar igen, jag mår illa, är ljud- och ljuskänslig.

Trodde huvudet skulle spricka imorse när Connor vaknade och skrek för att han var hungrig. Jag fick ligga och hålla i det medan Robin (som inte gått till jobbet än som tur var) matade Connor. Sedan fick jag tag i mina föräldrar som kunde komma och hjälpa mig. Strax efter klockan 13 började migränen släppa så nu har jag "bara" vanlig huvudvärk (som till och med är en lättnad efter den svårare värken), är extra öm i skulderpartiet på vänster sida och huvudet känns som att jag suttit och räknat svårt matteprov hela dagen (med andra ord: tomt, flummigt och surrealistiskt).


Gammal bild, men för att illustrera smärtan.

Kommentarer:

1 Linda aka Tokmorsan:

Jo tack det där vet jag allt om:( Har dock aldrig någon som hjälper mig med kidsen när det infaller. Så jag får snällt ta barnen tills maken kommer hem. Inget skoj alls.

2 Bella:

Men usch! Jobbigt!

Tur att Robin var hemma när det började!

3 Malin:

Jag skulle tippa på migrän iaf. Det är inte alltid medicinerna tar, beroende på när man tar, vilken sort det är, eller vem man är för den delen.

Vet inte om du har varit hos läkare, men receptbelagda migränmediciner har jag hört ska funka bättre än de som alla kan köpa.

4 Tess:

Svar Malin: Jag har pratat med flera läkare om det och testat 4 receptbelagda mediciner. Vågade dock aldrig testa medicinen som man tar med spruta :-O Men sedan jag blev 20 år kommer migränen allt mer sällan så numera biter jag helt enkelt ihop och står ut. Det är tur att man har några som kan hjälpa :-)

5 Nettan:

Usch jag lider med dig, var ett tag som jag hade migrän tack och lov (tar i trä), men för mig funkar Eeze som tur är, brukar alltid ta en och sedan lägga mig i sovrummet, så det slutar alltid med att jag somnar... men att vara småbarnsförälder och migrän lät garanterat inte kul :(



jag hoppas du mår bättre idag

Kommentera här: