Plastikopererade=bryr sig inte?

Har sett reklam för något program på tv som handlar om kroppsfixering. Någon som tränar hårt, någon som opererar in kulor under huden, någon som sprutar in grejer i läpparna och så vidare. I den är det en tjej som säger att hon inte bryr sig vad andra tycker och säger. Hon är tydligt "fixad", allra minst läpparna. Jag får en lite tveksam inställning när en sådan kommentar kommer från en tjej som tydligt försöker se ut som normen ser ut just nu (det vill säga: inga rynkor, stora läppar, stora bröst och så vidare) för uppenbarligen så bryr hon sig. Hon bryr sig bara inte om de som kommer med invändningar. De som säger att "du behöver inte fixa nåt, du är en härlig person ändå" och "det är alltid riskfyllt med operationer, är du villig att ta en sådan risk då du inte måste" och så vidare.

Hur kommer det se ut på ålderdomshemmen i framtiden? Kommer alla se så där fult och stelt opererade ut? Kommer folk fortsätta att åldras naturligt eller ska allt "fixas" numera? Att åldras naturligt tycker jag är otroligt mycket vackrare än att se ut som en plastig, stel lerfigur som inte kan visa ansiktsuttryck. Ett ansikte som levt är ett ansikte med rynkor! Det finns väl inget finare att få än skrattrynkor?

Uppdatering 14.53: För att förtydliga så tycker jag det är bra att plastikoperationer finns då det gäller någon form av skada eller då man har fysiskt ont på grund av något, till exempel brännskador, sår, ryggbesvär på grund av stora bröst och så vidare.