Sett filmen Shutter Island

Spoilers förekommer! Som så ofta när man läst boken innan man sett filmen så tycker man att en hel del saknas. Jag känner att en del av bokens mystik är som bortblåst i filmen. När jag läste boken så fick jag klura och tänka hela tiden. I filmen läggs allt fram alldeles för tydligt.

En federal sheriff och hans kollega ska till Shutter Island, en "psykanstalt" där man tar hand om de mest farliga brottslingarna, för att utreda en persons försvinnande. Direkt de kommit fram märker de att något inte står rätt till och att personalen beter sig konstigt. Mystiken tätnar när en gömd lapp hittas med ett gåtfullt meddelande. Vem är patient 67?

Om man inte läst boken så får man kanske ut mer av filmen. Då vet man ju fortfarande inte vad som kommer ske. Filmen visar klart och tydligt vad som händer, medan boken lyckas med konstverket att få en att tvivla ända till sista sidan. Det jag gillade mest med boken uteblir alltså helt i filmen. Liten tankeställare får man sig ändå. Vad är verkligt? Hur vet jag att min verklighet existerar? Lite filosofiskt så där. Kan rekommendera filmen, men rekommenderar boken mer.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 JENNIE:

Jag har bara sett filmen och jag tyckte den var skitbra! :)

2 Linda:

Åh grattis till lilla Connor, vilket underbart namn verkligen!!!!!

Salt var mkt bra kan verkligen rekommendera den filmen!!

3 Gaymasen:

Jag älskar den filmen. Och läser aldrig böcker.. Inception är också bra :)

Kommentera här: