Gripande historia

Jag har själv min kamp med Försäkringskassan efter att den borgerliga alliansens nya sjukregler trädde i kraft. Enligt FK är jag frisk, enligt Arbetsförmedlingen är jag sjuk. Var hamnar man då? "Emellan stolarna". Fler och fler liknande och värre historier får man höra om för varje dag som går.

Vad har hänt med solidariteten i Sverige? Hur kan en del tycka att sjuka och arbetslösa får "skylla sig själva och säkert bara latar sig och vill gå hemma" och bara se till sin egen plånbok (att man får någon extra hundralapp i månaden)? Visst finns det säkert folk som fuskar, men ser ni inte de som verkligen behöver denna hjälp? De drabbas hårdast av alla.

Även friska jobbande människor kan en dag bli sjuka och/eller arbetslösa och behöva hjälp. Kommer de då att ångra att de hjälpte till att få fram ett system där man kastar ut folk utan något? En del får till och med självmordstankar (varav en del verkligen begår självmord) för att saker verkar hopplösa. Det är jobbigt nog att vara sjuk, ska man dessutom kämpa för att få det stöd man har rätt till? Inte konstigt att hoppet, lusten och orken tar slut.

Läs detta exempel.
I dagens Expressen kan man läsa om fler exempel.

Kommentarer:

1 gotteochvi♥:

sv; ja, jag brukar oftast redigera typ skärpan, färgerna osv. Jag skulle dock aldrig få för mig att redigera så att jag såg smalare ut osv. DET är fusk!

2 Maol:

Huh, det var hemskt att läsa. Vem kunde ana att man behandlar människor på det viset i Sverige? Man har ena foten i graven i princip men ändå ska man ut och arbeta.

Inte konstigt att jag tycker att man blir utnyttjad av samhället. Allt är ok så länge man har ett arbete. Blir man arbetslös, sjuk eller pensionär så är man bara en börda för samhället.

3 Karin:

Jag är också en av de mellan stolarna, men har haft tur ändå, och klarar av att jobba lite grann.

Har dessutom haft turen att faktiskt få lite jobb, men det är där skon klämmer för mig.

Har 75% pension. Man får inte stämpla på mindre tid än 16 timmar per vecka och enligt A-kassan så är jag ju sjuk så jag bara kan jobba 10 timmar.

Allltså MÅSTE man ha jobb på de övriga 25% för att klara sig, men det är inte så lätt att hitta.

Särskilt inte fasta tjänster...

Jag får viktimmar så det verkar reda sig, men nu har jag blivit rejält nedgången och fått en förkylning som sänkt mig totalt.

Kan alltså inte jobba som jag hade behövt. :/

Jag har det som sagt otroligt bra ändå, när man jämför med alla de skräckexempel som finns.

Jag förstår verkligen inte meningen med detta, då det finns så många arbetslösa som gärna skulle vilja hoppa in.

Det kostar ju lika mycket, det är bara olika plånböcker pengarna kommer ur.

SJUKT !

4 Lina:

SV:

Ja, visst är det galet att de höjer den där Nicki upp över skyarna utan att hon ens har släppt en skiva. Och hon är bara en wannabe enligt mig. På scen klär hon sig som om hon vore Lady Gaga typ men sjunger som om att hon vore Lil Kim. Nää hon är en One hit wonder eller vad det heter.

5 Ducky:

Ville bara svamla förbi och säga att din blogg är listad i mina blogg länkar på min sida, så du vet :)

6 Bim HD:

JA, man hamnar MELLAN stolarna... och AF har inte varit med om någon som hamnat så rejält mellan stolarna som JAG - de var mer eller mindre skräckslagna...

Sedan när FK säger att man ska ändra uppgifterna på deras papper så att allt blir ok igen, inte hjälper det inte... rena rama kaoset ändå...

Väntar in tidningen, typ... läsa än mer om elände... eller en ny regering med förhoppningsvis bättre omtanke om folket i landet??? Nä, ingen politik här, nä... lovar... :D

Må så grankott...

7 Malin:

Tack för din kram, såna betyder mycket när man är ledsen. Kram!



Det där var hemskt att läsa. Hoppas någon ändrar åsikt efter de har läst det, det cirkulerar ju på internet nu. Hoppas även att Reinfeldt och de andra gråter sig till sömns ibland, annars har de inget samvete. Alls!

Kommentera här: