Nintendo Wii Mii

Jag har gillat att spela tv-spel sedan jag fick mitt första Nintendo 1989. Fortfarande så är jag mest förtjust i de "barnsliga" spelen med bland annat Mario. Jag har ett Nintendo 8-bit och en GameCube medan min sambo har Wii. Det är mina favoritkonsoler.

Wii kan jag ha problem med ibland med tanke på dess kontroller som inte alls påminner om de tidigare. Uppväxt på Nintendo 8-bit så sitter sådana kontroller i ryggmärgen medan de nya är mer.... nya. Tur att man kan koppla in GameCube-kontroller till Wii! När vi kört Mario Kart Wii så misslyckas jag totalt med Wii-kontrollen som har ratt, men när jag fick köra med GameCube-kontroll så vann jag istället.

Till min rubrik nu då (jag är duktig på avstickare ibland...sorry). Min barnsliga sida har fått komma fram rejält i och med att Wii har Mii-figurer, figurer som man själv gör och sedan även kan spela med i en del spel (som till exempel vårt nyinskaffade Wii Party). Jag har mig själv som figur, men har även gjort en del andra. I förrgår så undrade Robin varför jag inte försökt göra Freddie Mercury. Det undrade jag också. Hur hade jag kunnat glömma att göra min största idol? Så igår gjorde jag ett försök som ni ser här nedan. Vad tycker ni?


Jag och Freddie Mercury som Mii's.

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Freddie blev ju bra :P



Nintendo 8-bit is the shiet (born and rasied). Rent instinktivt kan man undra varför NÅGON spelar 8-bitars när man har utbudet av maskiner idag som är ljusår "bättre", men det är just kontrollen som är en stor faktor till det hela. När jag skulle lära mig spela "Nintendo 64" tog det en MÅNAD för mig att bli hyffsat bra på kontrollen (så man kunde bli en värdig motståndare i spel och faktist klara något), men med 8-bitars tar det sekunder.



Tyvärr finns det MYCKET "skit spel" på Nintendo 8-bitars (kolla bara på Angry Video Game Nerd:P) men de spelen som prickar in bra spelkänsla med rätt musik är vinnare och är svåra att slå oavsett hur mycket bättre grafiken blir.



Super Mario spelen tycker jag är väldigt svåra, speciellt för barn. Första banorna är hur enkla som helst med snart finns det en bana då och då som tom. vuxna "spelnördar" har massiva problem med. Hur 7-åringar klarat hela Super Mario 3 förstår inte jag mig på. Det är ett SVÅRT spel :)

2 Georg Hendrix:

Hehe. Jag har aldrig klarat Super Mario 1. Kom till "sista momentet" en gång när jag var LITEN men har aldrig orkat ta tag i det igen :/



Super Mario 2 klarade jag nyligen (första gången) på emulator (sista banan var inte lätt..).



Super Mario 3 har jag klarat med hjälp av flöjtarna! Bästa sätt är nog att klara av 1:a, 2:a, 3:e och kanske 4:e världen och sedan använda flötjarna (när man har tillräckligt med liv och saker). Sedan är det bara att köra, men är det enkelt? Nej. :P

3 Georg Hendrix:

One More Thing!



TV-Spel + Tjejer = Win.



Många tjejer fokuserar alldeles, ALLDELES för mycket tid på utsidan. Killar bryr sig inte om hur perfekta ögonbrynen är, om ni har olika färger på topparna, om ni klippt bort 4 cm på håret. Man vill ha en tjej man kan umgås med. Det finns inget SEXIGARE än en söt tjej som har en spontan drivkraft och hoppar i soffan och kör Super Mario istället för att sitta vid middagsbordet och prata "senaste avsnittet av Paradise Hotel" :-)

4 Gaymasen:

ÄLSKAR TV-spel! Finns så sjukt många bra spel. Men Wii failar lite tycker jag. Alldeles för mycket barnsliga spel. In med Zelda, Donkey Kong, etc. Det är Nintendo. :)



Och du har så rätt, haha. Men det kan ju vara så att man har liiite tankar rätt när man flummar på så där och på så vis kan få något poäng. Det jag hoppas på ;D

5 Emma:

MarioCart är bästa spelet ever :) Förr brukade jag ha efterfest med MarioCart-turnering ibland... Jättekul :) Innan man skaffade barn och blev tråkig ;P

Kommentera här: