Sett filmen Friday the 13th (2009)

Spoilers förekommer! Om det nu ännu finns kvar någon som inte sett Fredagen den 13:e och vet vad det handlar om.

Denna film följer det klassiska Fredagen den 13:e-mönstret. Ett gäng ungdomar åker till Crystal Lake, super, blir höga och har sex. Skillnaden mot 80-talets filmer är att flera av tjejerna har silikonbröst. Trist att denna utseendehets spridit sig till skräckfilm. Eftersom allt fler kvinnor som poserar nakna och/eller är nakna på film har silikonbröst så måste ju nästan killar bli förvånade när de får sin första tjej och får se naturliga bröst (förutsatt att tjejen inte opererat sig hon också). Typ "Vad är detta? Bröst som skumpar när tjejen rör sig? Uuuuh".

Nu gled jag från ämnet. Effekterna i filmen är helt ok. Några är riktigt riktigt bra! Jag försökte i alla fall hitta något bra i filmen. Jag tycker det blir så drygt och förstör filmer totalt när det ska hållas på med sex för fullt. Var därför jag tröttnade på tv-serien True Blood. Speciellt när det handlar om skräck så är det störande. Man försöker bygga upp den där skräckkänslan och sedan sätter karaktärerna igång med att strippa och köra på. Det var det. Det är ett irriterande avbrott kan man säga.

I jämförelse med originalen så saknar denna något. Jag saknar en riktig Jason kommer jag på när jag tänker efter. Han är en figur i periferin i denna film. Han dyker upp, dödar och sedan är han borta igen. Man får aldrig riktigt se honom göra något.

Gillar ni originalen så kanske ni gillar denna ändå. Gillar ni totalt tanklös skräck med sex så är detta en film för er.


Köp DVD på Ginza

Kommentera här: