Sett filmen Baby mama

Spoilers förekommer! Det är inte alltid Saturday Night Live-skådisar lyckas när de försöker göra film. Ofta har det fallit ganska platt i mina ögon. Denna film tycker jag dock är, trots sin förutsägbarhet, rolig.

Det handlar om en singelkvinna vars biologiska klocka börjat ticka. Och ticka REJÄLT! Hon ser bebisar var hon än går. Efter misslyckade försök att själv få barn bestämmer hon sig för en surrogatmamma. Surrogatmamman är inte riktigt vad hon förväntade sig.

Att göra en komedi om ofrivillig barnlöshet är riskabelt. Det är ett mycket känsligt ämne. Jag tycker dock inte att de träder över gränsen, men det är i mitt tycke. Skådespelarna har jobbat ihop förut i Saturday Night Live så den där samspelskänslan finns där.

Jag kan räkna ut i förväg vad som kommer att hända, men filmen är trots det rolig. Jag skrattade som mest åt en scen då huvudkaraktärerna befinner sig på en förberedelsekurs inför förlossningen. Ledaren för kursen är verkligen inte objektiv om man ska uttrycka sig snällt. Hon frågar gruppen om vilka som valt att föda naturligt, med en glad och munter ton. Sedan frågar hon ilsket något i stil med: "Och vem tänker använda det västerländska förgiftade sättet som får dig att må bekvämare men som drogar barnet!?" Oj oj oj. Tur att man inte träffade på någon sådan människa! Jag är av den åsikten att folk ska testa i första hand utan hjälpmedel, men om det behövs så ska man inte känna sig misslyckad när man använder sig av det.

Sigourney Weaver är med i en liten roll också. Hennes karaktär är bara för härlig! Och skum! Ämnet är tungt, men filmen har försökt göras lättsam. För mig blir det ett godkänt betyg.


Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Maol:

He he ja den scenen var kul. Vadå anti mot bedövning? He he

2 Nettan:

Såg aldrig hela utan jag såg bara bitar av den, kunde inte koncentrera mig så jag gick och la mig, men det jag såg var rätt så kul :)

Kommentera här: