Dag 27: Min favoritplats

Mina favoritplatser har egentligen inte så mycket med platsens estetik eller kvaliteter att göra. Det har att göra med känslan jag får av platsen. Så är det väl för de flesta antar jag.

Här är min topp tre-lista av favoritplatser:

1. Hemma där jag bor tillsammans med min sambo, vår son, våra två katter och vår kanin. Jag är en person som rotar mig så när vi flyttar härifrån så kommer jag sakna stället. Även om vi förhoppningsvis flyttar till hus så kommer jag ändå ha kvar någon rot här i denna lägenhet. (Jag saknar min första lägenhet, även om den jag bor i nu känns bättre).

2. Hos mina föräldrar. Det var där jag växte upp. Det är en safe zone. Jag är så bekväm med huset att jag kan gå runt i becksvart mörker utan att snubbla på något (om inte en katt fäller krokben för mig).

3. Högländerna i Skottland. Trots att jag bara varit där två gånger så har jag varit så bekväm där. Jag har känt mig hemma direkt. Jag skulle nästan kunna jämföra det med en förälskelse som djupnade under första besöket. När jag och Robin vandrade där under andra besöket så fick jag också den där känslan av att vara hemmastadd. Svårt att förklara...Har ni upplevt detta någon gång?


Nummer 1 på listan. Det är så härligt att ha denna utsikt från vardagsrumsfönstret, även fast man bor centralt.


Nummer 2 på listan. På den här bilden är det förberett litegrann till julmaten 2009. Syrran sitter och läser tidning.


Nummer 3 på listan. På vandring i Skottland i närheten av Drumnadrochit.

Kommentarer:

1 STYLE CRUSH:

sv: tack snälla! den är verkligen hur mysig som helst - aldrig någonsin kliat!

2 Georg Hendrix:

Jag har ändrat lite nu i mitt inlägg. Att man använder "..." i ett blogginlägg är föreståligt t.ex. när man diskuterar pedofili, självmordsbombning och sånt t.ex. jag förstår inte vad de tänker med...

Så i t.ex. blogginlägg eller en bok är det okej, då blir det mer som "funderingstecken".



Men läs detta:

Adam: Tjena, det var länge sen.

Erika: Ja...

Adam: Hur är det med dig?

Erika: Ok...



Adam försöker vara trevlig och får korta svar med "..." efter sig. Hur ska han fortsätta en diskussion efter detta? Ska han berätta hur han själv mår utan att bli tillfrågad? Vill han ens fortsätta?



Varför kan Erika inte bara skriva "ja" och "ok, hur är det med dig?" som vilken annan civiliserad människa skulle göra. Nu pratar jag inte om "ovänner" heller. Erika är bara dryg :(

3 Maol:

Jag tror det är samma skjorta jag har på mig nu. ^_^

Kommentera här: