Dag 25: En första

En första vadå? Man får tolka dessa inläggstips lite som man vill så då väljer jag att skriva om "En första tripp till Skottland".

I maj 2007 satte sig jag, Robin, syrran, Malin, Annelie och Jenny på ett tåg från London. Destination Edinburgh. Tåget gick tiiidigt på morgonen så trodde att jag skulle kunna sova lite. Icke då! Ögonen blev stora som tefat då jag med dem försökte "suga" i mig alla vyer vi åkte förbi. Tågen går snabbare i Storbritannien än i Sverige så på bara cirka 4 timmar hade vi åkt cirka 60 mil och var framme.

Edinburgh, som är en väldigt vacker stad, blev tyvärr en panikstad för mig. Jag förstod mig inte på gatusystemet, det var rörigt och det hjälpte inte att vi körde vilse med bilen. Lite rolig var en kommentar som Robin fick från en skotte då han frågade om vägen. "Follow your nose." Ett snabbt besök i Rosslyn (som visst blivit en turistfälla) och sedan bar det av till Bannockburn. Med hjälp av Malin hittade vi rätt! Jag var helt fel ute då. Sedan blev det långsträcka upp till Inverness och en felaktig högersväng i en rondell...hihi... Som tur var så var det sent på kvällen så det var typ ingen trafik.

Härliga dagar i Högländerna med besök i Drumnadrochit (som jag nu äntligen lärt mig uttala) med Urquhart Castle och Loch Ness, Dornie med sitt kända Eilean Donan Castle och Elgin för whisky-provning. Jag tyckte det var intressant att ta del av processen med att framställa whisky men provsmakade inte med ursäkten att "jag kör". Att köra i Skottland är underbart förresten (förutom i Edinburgh)! Något jag starkt rekommenderar!

Så blev det farväl till Högländerna och en mysig tur genom Fort William och underbart vackra Glen Coe! Vid ett stopp för mat blev det farväl till alla våra småmynt som vi lämnade i dricks för att slippa dra på. På Forex växlar de bara tillbaka mynt som är värda minst en viss summa (som jag glömt). Därefter hamnade vi i Glasgow. Lättare att köra i än Edinburgh på grund av ett mer vanligt förekommande trafik- och vägmönster (rutnät istället för cirklar till exempel) och en mycket bättre karta. Vi hann med lite i Glasgow också och fick äntligen testa haggis. Gottigott!

Dagen efter att vi anlänt till Glasgow blev det flyg hem via Prestwick och Skottland hade för alltid fastnat i mitt hjärta!


Jag vid statyn över Robert the Bruce vid Bannockburn.


Jag vid Loch Ness. Kallt!


Stället där vi käkade och lämnade alla småmynt.

Kommentera här: