Jag gillar min tv

Jag har en så kallad tjock-tv och den tänker jag ha tills den går sönder. Konsumtionshetsen och tävlingen i att ha det senaste är något jag fullständigt skiter i, för att vara ärlig. Jag skrattade igenkännande när en av killarna i Lyxfällan yttrade något i stil med "Jag förstår inte varför folk har fallit för det här med platt-tv" och sedan berättade om sin åsikt angående det. Härligt att höra att det finns någon mer i världen förutom jag och den äldre generationen. Platt-tv går nästan att kalla den "nya religionen". Många försöker omvända en och om man är skeptisk eller kritiserar då ska man bevisas ha fel. Lite komiskt när man tänker på det.

Min tv har väldigt bra bild. Jag har sett många platt-tv som uppvisar grova pixlar i gråskala där det egentligen ska vara väldigt mörkt och när någon rör sig snabbare än en sköldpadda så bildas suddiga skuggbilder (detta om man ser på vanlig dvd och ej blu-ray). Stor idé att blu-ray-spelare är bakåtkompatibla när resultatet är så dåligt. Det enda positiva som jag har upplevt är att nyare PS3-spel är väldigt tydliga och skarpa. Stor poäng för mig som aldrig spelar något annat PS3-spel än Buzz Quiz och Singstar liksom. Och varför denna besatthet vid storlek? Sitter man 1,5-2 meter från tv:n så behöver man inte 50".

Nej, det här är en trohetsförklaring till min "gamla" tv. Den är bara 5 år, men i elektronikvärlden så är det detsamma som bronsåldern (stenåldern är en tv som inte är widescreen och dinosaurieåldern antar jag är svartvit tv). Håll i många år till snälla du! För då när jag till slut måste skaffa en ny så kanske det har kommit en platt-tv som når upp till mina krav.


Min 32" tjock-tv.