Bio 2012

Spoilers förekommer! Det var lång kö när vi kom till bion. Premiär för filmen 2012. Men vi hade bokat biljetter så vi var aldrig oroliga för att det skulle bli fullt. Hamnade bakom några trista ungdomar mellan kanske 18-20 år (hihi...vad sjukt det låter...ungdomar...Låter som att jag är värsta gamla tanten). I alla fall tvingades man stå i kö i 10 minuter och lyssna på när de pratade på hur otroligt ful Robert Pattinson (Edward i Twilight) är. Vem bryr sig? Poängen är inte hur en skådis ser ut, utan hur trovärdiga och bra de är i rollen de spelar. Nu tycker jag att Edward är lite smått tråkig i åtminstone första filmen (eftersom jag inte sett någon annan kan jag inte bedöma mer än första), men vad får folk ut av att tracka ner på andras utseende? Lägg ner! Önskar jag hade haft orken att säga till när de överdrog de första 5 minuterna, men orkade inte med konflikter idag.

Nu till syftet för inlägget. Ber om ursäkt för sidspåret! Filmen 2012 får betyget godkänt av mig. Det var tyvärr mycket dataeffekter, precis som förväntat. I vissa scener gick det an till och med för mig, medan det i andra såg förskräckligt ut. En scen som jag särskilt tänker på är när John Cusack springer för att hinna ikapp ett plan och bakgrunden bara är för dålig. Woody Harrelson gör en rolig liten roll, men annars känns det som att de enda skådisar som lyckas är Chiwetel Ejiofor (som Dr. Adrian Helmsley) och Zlatko Buric (som egoistiske, rike Yuri Karpov). Den förstnämnda är den enda jag egentligen är intresserad av att följa i filmen. (Familjen som man ska heja på mest känns bara stereotypisk och förutsägbar...tråkig helt enkelt.) Den sistnämnde för att han gör mig riktigt arg, så arg att jag vill dänga skiten ur honom några gånger. Lyckas man framkalla sådana känslor, då har man lyckats med att vara trovärdig i sin roll. En sak som jag blev trött på efter ett tag var alla "close calls" för familjen. Det var ungefär som: "Oh, där klarade de sig precis", "Oj oj, där klarade de sig precis igen" och så höll det på kanske 6-7 gånger. Det hade kunnat minskas en aning.

Letar man efter en regelrätt katastroffilm med alla de vanliga ingredienserna och fullpackat med effekter som löper på i cirka 2,5 timmar...då ska man nog ta sig en titt på denna!



Förresten så har Palladiumbiografen i Arvika börjat med Bonuskort nu. Passade på att skaffa ett idag. Så nu ska man samla stämplar. Sjätte biobesöket gratis.

Kommentarer:

1 Maol:

Du kan avslöja för mig. Var det aliens? :P

Kommentera här: