Rubriker och operativsystem

Börjar med det förstnämnda i rubriken. Är alltid så lustigt när en rubrik talar om en sak och sedan när man läser genom hela artikeln så är innehållet ibland motsatsen. Som artikeln Motlut för nya Windows 7. Först får man läsa att en undersökning visat att många användare har problem med installationen av operativsystemet. Så långt stämmer rubriken. Men sammanfattningen visar tvärtemot att operativsystemet fungerar smärtfritt om man tar sig förbi installationen och att användarna älskar nya Windows 7. Inte riktigt vad man trodde när man läste rubriken alltså. Nu var det här ett lite småtråkigt exempel, ni kanske har något roligare? Vilken rubrikmiss har ni uppmärksammat?

Fortsätter med det andra i rubriken. Jag har Windows XP Pro. Har aldrig haft något problem med det, så varför skulle jag då byta bara för att operativsystemet är "gammalt" och för att "få det senaste"? Jag byter då jag hittar något nytt jag trivs med och då alla buggar (som brukar finnas i helt nya versioner) är fixade. Tills dess tycker jag att det finns en del människor som borde lära sig att bara för att de hetsar till det "senaste" hela tiden så innebär inte det att alla andra tänker och prioriterar likadant. Vilket slöseri när fungerande elektronikprodukter med bara något år på nacken hamnar på tippen och en ny tillverkas. Rent av miljöfarligt till och med. I mina ögon är man inte miljövän om man hela tiden måste ha det senaste och byter mobil var tredje månad till exempel. Vad anser ni? Nytt betyder inte alltid bäst heller.


Har retat mig på allt idag, så det har känts som att ett åskmoln har svävat över mig. Här är enda bilden jag någon gång lyckats fånga en åskblixt på. Den utkom ej från mig förresten...hehe...Eller vad är det man brukar skriva? Bilden i artikeln har ingen anknytning till historien som berättas i denna, utan är tagen i annat sammanhang.

Kommentarer:

1 Jokern:

Jag håller med gällande operativsystem tänker använda XP tills ja dör:)

2 Annika:

Nytt betyder inte alltid bäst. Jag tycker att den förra modellen ipod är bättre än den nya!

3 Bella:

Vi har redan haft en tv-disskution där vi är ense, jag håller med dig här också :)

4 Tess:

Svar Bella: Vad roligt :-D Alltid kul när man inte är själver om en åsikt.

Kommentera här: