Läst klart: Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Spoilers kan förekomma, om jag nu mot förmodan inte är den sista som läst denna bok. Ja, jag erkänner! Jag föll för grupptrycket. Det har varit sådan uppståndelse om Twilight-böckerna och filmen så jag blev nyfiken på varför det var sådant liv. Nu när jag läst första boken kan jag till viss del förstå uppståndelsen över just den boken i alla fall.

Den är indragande och spännande direkt från start. Det känns att den inte riktas till just min målgrupp, men jag kan ändå relatera ganska bra. Karaktärerna är välskrivna då det gäller huvudkaraktärerna, medan övriga blir marginaliserade och ibland lite väl generaliserade. Men Bella och Edward är som sagt välskrivna. Lite roligt att Bella, som egentligen heter Isabella, vill bli kallad vid sitt smeknamn istället för sitt riktiga men det är aldrig något snack om att kalla Edward för något annat i stil med typ Ed eller Eddie...hehe... Antar att det kanske skulle ta bort en del av den äldre charmen han ska medföra.

Jag gillar hur vampyrerna framställs i boken. Det är inte den vanliga karikatyr-bilden av vampyr där en attraktiv, mystisk och tragisk manlig vampyr blir förälskad i en dödlig kvinna. I vissa delar av boken babblar Edward på som bara den och är riktigt skämtsam. Ganska trist att jag hört att de i filmen återgått till den där tråkiga "mystiska" bilden istället.

En väldigt lättläst bok som jag kan rekommendera till de flesta, fast inte till de som vill ha en skräckhistoria.


Framsidan av pocket-utgåvan.

Betyg

Kommentarer:

1 Maol:

Det ska vara äckliga vampyrer som Radu he he...

Kommentera här: