Resan till Sydkorea våren 2024 (3 april)

Denna dag började faktiskt lite molnigt, men det klarnade upp mot lunch. Det blev ett snabbt besök in på en turistbyrå vid Dongdaemun Design Plaza för planering inför nästa dag med Nami island. Väldigt trevlig och hjälpsam kvinna där! Vi startade sedan dagen med att ta oss till Insadong där R hade sett ett Ddong café och deras lite annorlunda tema. Ddong är koreanska för b*js rent ut sagt...haha... Så allt var i det temat. Kaffe serverades i muggar som såg ut som....en "mugg", det vill säga en toalett. Så även jag beställde en kaffe bara för den sakens skull. Jag tog en Rose latté, men det var fortfarande alldeles för bittert och beskt för min smak.
 
Caféet låg i ett jättemysigt område med gågata och fullt med butiker som sålde bland annat te, röd ginseng, hanboks (fanns även till uthyrning), porslin, keramik, hantverk och mycket mer. I byggnaden som caféet låg i fanns en mängd olika hantverksbutiker och konstverk. Det spelades musik i bakgrunden så som det kan göra i butiker lite överallt, med skillnaden att musiken i Seoul inte irriterade mig. Det mesta som spelades var koreanskt. Och när vi gick runt i byggnaden efter vårt cafébesök så hörde jag en välbekant stämma, men visste inte låten. Har Shazam på mobilen så kunde ta reda på det - Because there is love med Isaac Hong. En av mina favoritröster inom musiken! Hade redan flera andra låtar av honom på min Spotify-lista med soundtracks från kdramas.
 
Efter detta åkte vi vidare mot Gangnam. Här var det två platser vi skulle besöka. Stort tack till min reskamrat som blev med mig på mina nördiga utflykter...hahaha... Japp, båda dessa var med på min lista. Första var en inspelningsplats för kdramat Healer, min favoritserie! Där blev det dock en besvikelse. De hade RIVIT byggnaden jag var ute efter. I dess plats stod en glaslåda som var helt tom på grund av att den var relativt ny antar jag. De höll på med omgivningen när vi kom dit. Grävde och fyllde igen. Jaha.... MEN byggnaden mittemot var kvar och den är också med i serien, så jag kunde få en liten dos i alla fall.
 
Nästa grej var tillräckligt nära för att kunna gå. Inte kdrama denna gång, utan kpop. Caféet Hyuga som ligger i det som var BTS första gemensamma boende i Seoul. Deras "dorm". Det var mycket BTS-tema förstås, musiken som spelades var BTS... Man kunde titta runt i alla rummen och många hade lämnat meddelanden till dem. Jag gjorde det jag också. Fikat och drycken var jättegott! Jag valde en lila dryck förstås. När det gällde det söta så delade vi på en jättestor croissant (tror jag det var). Jag brukar inte gilla sött, men det var inte överdrivet sött utan mer "fräscht" i smaken. En varsin hade dock varit överdrivet mycket, så att dela var perfekt!
 
Sedan blev det buss mot Itaewon där vi shoppade på butiken Daiso som R kände igen från Japan. Tänk som billig lågpriskedja i Sverige, MEN med kvalitévaror. Allt var verkligen superbilligt, men det var av bra kvalité! Vi gick runt lite i Itaewon då jag letade efter inspelningsplatser till kdramat Itaewon class. Kunde gå i Park Seo-joons fotspår längs en gata och stanna på en gångbro med utsikt mot Namsan Tower. Var häftigt att se det på riktigt! Vi blev hungriga och nu var det dags för korean BBQ! Som jag längtat efter det! Banchans ingick som brukligt och vi beställde ett par portioner med fint nötkött till grillen. Personal grillade åt oss och jag riktigt sög i mig hur de gjorde (att se i serier och på riktigt är två olika saker). På en del restauranger gör man det själv, så jag ville lära mig. De använde precis sådan köttsax som R köpte på Daiso, så jag sa att jag nog behövde skaffa en sådan jag med. När jag testade så var den väldigt vass och enkel att klippa köttet med.
 
På tunnelbanan tillbaka mot boendet så gav sig min IBS tillkänna, men ännu en fantastisk grej med Seoul är att det finns offentliga toaletter på ALLA tunnelbanestopp. Så vi gick bara av vid nästa stopp och sedan kunde vi fortsätta när jag besökt toaletten. Det här är kanske inte det trevligaste att dela med sig om en resa, men jag tycker det är viktigt för dem som har liknande problem och även för folk runtomkring för att förstå. Efter ett sådant krampanfall blir jag alltid helt matt och slut, så därför tog jag kvällen när vi kom tillbaka till vårt boende.
 
Insadong.
 
 
Mitt kaffe på Ddong café.
 
 B*jsvåfflor nån?
 
 Tovade konstverk i samma byggnad som caféet.
 
 Vackra målningar!
 
 I en butik i den byggnaden köpte jag mors dagspresent till mamma. Den fångade mina ögon direkt då det är mammas favoritfärg.
 
 Byggnaden som var kvar där Healer spelats in.
 
Byggnaden som ersatt den gamla som de till och med filmade inuti och som man tidigare kunde beskåda lite memorabilia i.
 
 Vidare mot Hyuga café.
 
 Lila bakverk förstås. För er som inte vet så är lila BTS officiella färg.
 
 Vår dryck. Min hette Purple green ade. 
 
 Riktigt god!
 
 Min hälsning tillsammans med andras på väggen.
 
 Utsikten från toalettfönstret. Ja, jag tog till och med bild där. Vid övriga fönster var det ofta träd eller buskar framför så det syntes inte så mycket utanför.
 
 Typ som ni ser här. Där är trappan som man kommer in genom.
 
 Trapphuset.
 
 
 
Detaljer igen. Det är vanligt att man får trycka på en knapp för att öppna automatiska dörrar i Sydkorea. Inte som i Sverige där det är rörelsekänsligt.
 
 Vanligt att se parasoller vid övergångsställen. På sommaren i hettan erbjuder dessa en välkommen skugga medan folk väntar på grönt.
 
 Gångbron jag nämnde i texten. Där man filmat Itaewon class. Namsan Tower i bakgrunden.
 
 
 
Namnam på gång!
 
 
 
Otroligt gott!
 
 Efter maten lyckades vi hitta en till inspelningsplats till Itaewon class.
 
 Och dagens reklamskylt. Son Suk-ku.

Kommentera här: