Stockholmsresa för mor och son 16-18 juni

Ifjol gjorde Connor och jag en mor och son-resa för att se vänskapsmatch mellan Sverige och Brasiliens damlandslag i fotboll. Det var en toppenresa, så i år blev det Stockholm igen. Eller mer korrekt Kista, för Made in Asia-mässan. Det kommer ett eget inlägg om själva mässan. På grund av banarbete fick vi åka tåg på en helt annan sträcka än den vanliga. Det tog längre tid, men var intressant att se lite nya vyer. Tidsmässigt blir det skönt när den vanliga banan öppnar igen dock.
 
Vi tog tunnelbanan ut till Kista från centralstationen. När vi gått genom Kistagallerian var det väldigt lätthittat till hotellet Scandic Victoria Tower. Det syntes nämligen klart och tydligt från gallerian. Vi bodde på våning 10 och rummet var jättefint!
 
Hotellfrukost två morgnar då Connor önskade sig mer än en natt efter ifjol då han tyckte resan blev lite stressig. Huvudsyftet med resan var mässan, men vi hann även med en sväng på Drottninggatan och i Gamla stan efter att vi tagit pendeltåget in till centrum på söndagen (hemresedagen). Hittade dock inget ställe som sålde fotbolls-tshirts som Connor ville ha. Blir kanske att beställa på nätet till slut ändå...
 
Perfekt läge på hotellet precis bredvid mässan.
 
 Vårt rum.
 
 Fräscht badrum med golvvärme.
 
 Utsikt trots att vi "bara" var på tionde våningen. Byggnaden bestod av 34 våningar. Fönstren var dock lite "svåra". Som ni ser på bilden på rummet så var de trekantiga.
 
 Lite annorlunda belysning på vägen mellan gallerian och hotellet.
 
 Det här såg man när man kom ut från gallerian via "Kistagången". Hotellet ser nästan inte ut att existera på riktigt. Lite fantasi över det.
 
 Från pendeltågshållet. Det höll på att byggas station för Tvärbanan.
 
En tur i Gamla stan med en blivande tonåring.