På bio: Terminator: Dark Fate

Spoilers förekommer absolut!
 
Den dödligaste terminatorn någonsin skickas efter en ung kvinna, som skyddas av en udda trio.
 
Behållningen med denna film var till största delen att få se Sarah Connor igen och att Linda Hamilton spelade henne än en gång. Denna film fortsätter efter Terminator 2, så vi ska bortse från alla de filmer och serien som kommit efter tvåan. Bitvis fungerar det bra, det är när man får för sig att överdriva som det blir för mycket.
 
Actionfilmen har förändrats genom åren och numera ska det vräkas på så otroligt mycket. Det blir aldrig bra då. Det är realismen som vinner i en osannolik historia. Jag saknar den råa tonen från ettan. Den återfanns inte helt i tvåan heller, men ändå mer där än nu. Det används för mycket CGI, så saker känns fejk och ger inte samma känslor av skräck, fasa och uppgivenhet som i exempelvis ettan. STORSPOILER! Ett exempel där det dock fungerar med CGI (trots att det syns att man använt just det) och vore omöjligt att göra på annat vis, är i scenerna som ska utspela sig strax efter där Terminator 2 slutade.
 
Som ni märker går det inte att låta bli att jämföra denna med de två filmerna som den följer. Men jag förväntade mig aldrig att den skulle ge samma känsla som dessa och därför kopplade jag bara av och hängde med på resan. Snappade åt mig någon godbit här och där och bara njöt av att se Linda Hamilton i sitt esse igen. Jag undrar dock fortfarande hur de tänkte med Carl's hund. Hundar reagerar på terminators, men inte den hunden. Den bara fanns där och man fick ingen förklaring till varför den inte reagerade. Om det var en scen som var menad att förvirra folk som sett trailern och få dem att spekulera, så blir det ändå fel i filmen. Så ja....
 
Skådespelarna som tillhör den "goda" sidan lyckas bra i sina roller. Lite mer anknytning till Grace hade dock varit bra i och med slutet. Jag gillar inte den nya terminatorn alls. Den kan inte mäta sig med den coola T-1000 från tvåan (Robert Patrick) eller ens T-800 från ettan (Arnold Schwarzenegger). Den är rentav tråkig. Överlag en helt ok actionfilm med några fina blickar bakåt och med mestadels bra skådespelarinsatser. Känn er inte för nostalgiska när ni går och ser den, så kommer ni nog inte bli besvikna.