Finlandsresa 27 juni-2 juli: Dag 1

Connor ville till Finland för att bocka av ytterligare ett land i Norden (så nu är det bara Island kvar). Han ville passera gränsen också, så det blev landvägen. Så långt norrut har jag aldrig varit i Sverige förut. Tidigare "rekord" för mig var Umeå på östsidan och Tärnaby på västsidan. Tärnaby ligger ungefär i höjd med Luleå, så en bra bit ovanför Umeå.
 
Första dagen blev längsta resdagen. Vi började tidigt från Arvika och åkte via Torsby, Malung, Mora, Orsa, Bollnäs, Trönö, Sundsvall och Umeå. Vi hade bokat stuga på Bureå camping strax söder om Skellefteå. Det var en mysig camping med personlighet! Den påminde mig om campingar förr, från tiden då jag var barn och familjen var på husvagnssemestrar. De hade Lego-utställning, ett Lego-tält som var öppet 24/7, minigolf, spel av olika slag, häftiga statyer etc. En camping helt i min stil! Vår stuga var fin och låg nära det övre servicehuset. Vi var rätt trötta efter en lång dag, så det blev inte så sen kväll.
 
Vackert vid Trönö kyrka! Blivit vår rastplats på varje resa upp till Sundsvall och passade bra nu också. Mysig lanthandel!
 
 Höga Kusten-bron. Robin och Connor hade aldrig åkt över den förut.
 
 Vi hade perfekt väder och stannade till vid rastplatsen/hotellet i norrgående riktning.
 
 Hotellet var utgångspunkt för vandringsleder i området. Lockande!
 
 Jag gick en bit upp på en av lederna för lite utsikt.
 
 Vår stuga på Bureå Camping.
 
 Lego-tältet.
 
 
Häftiga statyer!
 
 Lego var min favoritleksak som barn.