Läst boken "Släktet" av Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Spoilers förekommer! Första boken i en vampyr-trilogi. Originaltitel: The Strain.

Detta står på baksidan av boken:

"En Boing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda överallt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara."

Boken känns som en film. Detta märks tydligt en morgon då jag vaknar och har känslan av att "jag måste se klart den där filmen jag började på...." innan jag inser att jag inte påbörjat någon film utan att det är boken jag läst i kvällen före. Jag tycker boken är spännande och underhållande! Härligt med lite läskiga vampyrer, lite riktiga vampyrer! Ett avbrott från trenden med hunkiga vampyrer (Twilight, Vampire Diaries, True Blood...) Jag gillar förklaringen bakom vampyrerna, som ett virus. Den känns genomtänkt.

Boken är en riktig sträckläsare! Om jag inte hade haft Connor så hade jag nog inte kunnat ta ögonen ur boken förrän jag läst klart den. Ser fram emot nästa del!

Framsidan av boken.