Resan till Sydkorea våren 2024 (8 april)

Vi tog en sovmorgon denna dag, men lyckades ändå komma fram till Hongdae innan butikerna, matställen och spelställen öppnade. Så vi strosade runt i området och hittade bland annat en sidogata med helt fantastiska blommande körsbärsträd! Området är känt för att locka internationella besökare samt yngre koreaner. Det fanns många tattoo- och piercingsstudios här, vilket är väldigt ovanligt på de flesta ställen i Seoul. Vi var in på ett spelställe som hade jättemånga gripklo-maskiner. En av mina favoritgrejer! Jag hade tyvärr inga kontanter och det fungerade inte att ta ut pengar, så jag fick gå runt och bli smått tokig istället...hahaha...
 
Vi var in på några butiker i området och jag hittade några klädesplagg till exempel. När vi blev hungriga bestämde vi oss för Donkatsu (pork cutlet, typ som schnitzel). Man beställde via en maskin där man även kunde få texten på engelska, så det var jättelätt! Jag valde en Cheesy donkatsu, vilket verkligen var rätt val för mig!
 
Sedan åkte vi vidare till Namdaemun Market. Den största traditonella marknaden i Sydkorea. Och det var verkligen många vägar att gå där. Samt flera våningar på en del ställen. Jag vet inte om vi såg allt, för till slut var det lite svårt att komma ihåg var vi gått och vilket håll vi kom ifrån. Men så kände man igen en butik och då hade man koll igen. Det blev en del handlat!
 
Eftersom det här var vår sista kväll i Seoul så gjorde jag i ordning presenten vi haft med från Sverige. Då vi bodde via ett AirBnB så ville jag följa god sed i landet och ha med en gåva. Till kvällsmat blev det Fried chicken från ett ställe nära boendet. Där kommunicerade vi med en härlig blandning av koreanska, engelska och kroppsspråk när vi skulle beställa...hahaha... Kvinnan där var otroligt välkomnande och serviceinriktad. När jag undrade vad en del kyckling var så flaxade hon med armarna för att visa att det var vingar och klappade på låret för att visa lår. Och så skrattade vi. Vi träffade så många trevliga personer på resan! Så hjälpsamma, vänliga och (som vi säger i Värmland) goa!
 
Efter maten lyckades jag fundera ut hur man fick igång Netflix också, så jag såg Netflix-dokumentären där kvinnan som lagade våra knife-cut noodles var med.
 
Hongdae. Färgglatt område!
 
 
Jag blev så förtjust i denna gatan! <3
 
 Hittade en fotobox där Park Shin-hye och Park Hyung-sik (båda skådespelare) varit och lekt. Deras serie Dr. Slump är riktigt bra!
 
 Så vackert!
 
 Sedan öppnade alla ställen och vi kollade runt på ett spelställe. Den här bilden skickade jag till Connor, för det spelet är med i en reklamfilm så vi båda tycker är lite fin.
 
 Åh, ville ha kontanter!
 
 Skoj!
 
 Healing Head spa till vänster och Korean BBQ all you can eat till höger. Drömmen eller? Hann tyvärr inte testa head spa...
 
 ...och när det gäller mat blev det donkatsu som sagt. Så STOR bit och riktigt riktigt gott!
 
 Smurfar i Seoul?
 
På väg till Namdaemun market passerade vi en av de gamla stadsportarna.
 
 
Namdaemun market.
 
 Vanligt förekommande med ginseng här och där.
 
 På vägen till boendet upptäckte vi en katt som var sugen på duva.
 
 Paketet jag fixat. I kortet skrev jag tack på koreanska (såååå svårt att skriva tecknen snyggt, men huvudsaken är att det går att läsa).
 
 Innehållet i paketet. Köpt på Lokal Arvika. Ser då och då dalahästar som inredning i kdrama så det blev både en magnet och en kökshandduk med dalahästar.
 
 Fried chicken till kvällen. Otroligt god!
 
 Netflix via projektor och sedan godnatt.

Kommentera här: