Resan till Sydkorea våren 2024 (7 april)

Vackert väder IGEN! Denna dag tog vi bussen mot Namsan Tower. Det finns en linbana som man kan åka upp, men vi bestämde oss för att gå. Bitvis brant och en hel del trappor, men det är så det ser ut på många ställen i Seoul. Jag tycker det är en del av charmen, även om det ibland tog musten ur en. Vi jagade lite blomblad från körsbärsträd under vår promenad. Jag har hört talas om två olika saker om man lyckas fånga ett fallande blomblad från ett körsbärsträd. Det ena är att ens kärlek blir sann och det andra är att man får en önskan. Lite kul att testa för skojs skull och inte helt lätt faktiskt...haha... Jag märkte att kroppen var lite konstig. Fick mjölksyra så fort och kroppen kändes stel, öm och obekväm. Efter en stund kom jag på att jag glömt att ta morgonmedicinen! Så det blev att ta den där och då och efter lite mer än en timme började kroppen kännas någorlunda med.
 
Den första delen vi kom till var alla kärlekslåsen. Verkligen MASSOR med lås! En bit högre upp låg själva tornet. Här hjälpte R mig så vi kunde ta två olika geocacher - en vanlig och en virtuell. Det är lite extra kul att ta första cachen i ett annat land får då får man landets flagga som souvenir i sin app. Det visade sig vara varmaste dagen vi var i Sydkorea och just den dagen gjorde vi den mest krävande vandringen upp till Namsan. Men det var rätt skönt ändå. Värmen är min kompis! När vi gick runt där så hörde jag några prata svenska och vanligtvis introverta jag hälsade på dem och vi började prata om olika sevärdheter.
 
Efter att vi var nöjda gick vi neråt och sedan blev det både buss och tunnelbana mot Yeouido Hangang Park där vi skulle ha picknick. Jag hade köpt en picknickfilt på Daiso den dagen vi var i Itaewon. Inne på tunnelbanestationen fanns en liten butik så där ordnade vi gimbap, dricka och en liten dessertkaka med fyllning. Parken ligger precis vid Han river och vi hade både två "picknick vid Han river" på vår önskelista för resan. Vi var inte ensamma om picknick-tankar, för när vi anlände var det väldigt många där. Tätt överallt. Det fanns att hyra picknickgrejer på plats och jag såg en del som hyrt små tält för att skydda sig mot solen (smart). Vi lyckades hitta skugga och slog oss ner där. Gimbap är riktigt gott! Vi satt ett tag och njöt av brisen från floden och bara slappade.
 
När vi skulle bege oss vidare så drogs jag mot musik. Jag hörde något på håll och som en magnet drev jag iväg åt det hållet. Det visade sig vara en ung kille som stod och sjöng för publik. Vi tog plats och lyssnade på några låtar. Han hade en väldigt fin röst! Jag kände igen en låt väldigt väl, men kunde inte placera den. Min Shazam gav mig inga svar heller. Dock så filmade jag och frågade i en Facebookgrupp jag är med i och där fick jag svar! Så hjälpsamma och snälla människor i den gruppen! Det var en låt från kdramat Secret Garden, You are my spring av Sung Si-kyung. Underbar låt!
 
Sedan blev det vila i några timmar innan vi gick till ett närliggande BBQ för kvällsmiddag. Menyn var helt på koreanska där, men personalen hjälpte oss så vi lyckades beställa rätt grejer. Och nu blev det dags att dela på en flaska soju! Det hade jag som en grej på min lista. Att jag ville dricka soju på plats på BBQ. Det var roligt och trevligt! Jag avslutade sedan kvällen med en chokladmjölk i gungstolen i boendet och kände mig riktigt nöjd <3
 
Vi började dagen med trappor.
 
 
Naturen i Seoul! <3
 
Vilka färger!
 
 Linbanan på väg upp.
 
 
Jag lyckades fånga ett!
 
 
Mycket folk i rörelse!
 
 Vi närmar oss.
 
 
Det här är bara en bråkdel av alla lås.
 
 Framme vid tornet.
 
 
Den fysiska geocachen hittad.
 
 Hittade även fler lås...hahaha...
 
 Breathtaking!
 
 Gjorde uppdrag för den virtuella cachen.
 
 Gimbap på picknick vid Han-floden.
 
 Färdiga bitar att mumsa på.
 
 Så vackert!
 
 "Solen i ögonen"-bild. Känslig för ljus, men dålig på att komma ihåg solglasögonen...haha..
 
 Killen som sjöng så vackert!
 
 En del av parken.
 
 Dessa blå lastbilar såg vi lite här och där. Så roligt att se, då det är med en sådan i kdramat Our blues (se den, den är jättebra!). R handlade av denne mannen.
 
 Detta hus passerade vi på en av vägarna till vårt boende.
 
 Grannkatten <3
 
 Whoho!
 
 Denna gång beställde vi fläskkött.
 
Mysigt avslut på kvällen med chokladmjölk (mycket godare än alla jag testat i Sverige) i gungstolen.

Kommentera här: