Finlandsresa 27 juni-2 juli: Dag 4, 5 och 6

Dags att återvända till Sverige! Landsvägen var tillräcklig en gång, så vi tog färjan från Vasa till Umeå. Det var en lugn överfärd, med lugnt vatten. Jag märkte att jag var rejält sliten nu för jag sov några timmar i bilen. Jag brukar vanligtvis inte göra det. Vaknade dock lagom till rastplatsen vid Höga kusten-bron. Vi stannade till för lite mat i Örnsköldsvik där vi inte träffade några örnar, men väldigt närgångna fiskmåsar...hahaha... Målet för dagen var Sundsvall där vi skulle träffa vännerna M och C och stanna två nätter. Jag skulle ta en snabb powernap och vaknade typ fyra timmar senare och visste inte vilken dag det var...hahaha... Det hade väl blivit lite mycket för mig under resan.
 
Nästa dag var jag piggare i alla fall och då gjorde vi en tur till Galtströms bruk med vackra miljöer! Sedan en "lättare" lunch på Juniskär som låg jättefint vid vattnet. Vi fick se en svan med två ungar. Helt otroligt söta <3 Maten var riktigt god, men mäktig så den blev inte "lätt" som vi tänkt oss. Fast det blev bra ändå! Kan rekommendera Hel skagen på smörstekt levainbröd. Det var äkta Skagen med handskalade räkor. Mums! Det blev även en tur till Norra Berget. Vi har varit där varje gång vi varit till Sundsvall nu, men det är alltid värt ett återbesök!
 
Nästa dag blev det att säga hejdå för denna gång och åka hemåt. Jag hade saknat katterna och de verkade ha saknat mig också, så det blev ett kärt återseende.
 
Tidig morgon på kajen. Där framme syns vår färja.
 
 Hejdå Finland!
 
 Vi hade fått låna mammas bil (då vår hamnade på verkstad) och i den går det att få innertaket att "åka bort". Då kunde man till exempel få äran till en syn som den här ovan. Närgången orädd fiskmås.
 
 Vid bruket såg vi en jättekanin. På kvällen skulle visst Sven-Ingvars spela där, så det var lite parkeringsvakter här och där.
 
 Galtströms bruk.
 
 Så härlig miljö!
 
Vi hann med en sväng ut till Östersjön.
 
 Fluffisar!
 
 Min Skagen på smörstekt Levainbröd. Otroligt gott! Så fin restaurang! Det fanns även minigolf där så Connor och Robin körde en runda.
 
 Hälsade på en get på Norra Berget.
 
 Grisarna gillade att bli kliade på magen.
 
 Vi var inte upp i tornet denna gång, men utsikten från marken är otrolig den också.

Kommentera här: