Läst klart: Främlingen av Diana Gabaldon

Från bokens baksida:
 
"Den engelska sjuksköterskan Claire Randall har en magisk gåva. Hon kan resa i tiden. På 1900-talet jobbar hon vid Röda Korset och lever i ett välordnat äktenskap. På 1700-talet drabbas hon av blind förälskelse när hon möter den skotske upprorsmakaren och klanledaren Jamie Fraser."
 
Jag såg första säsongen av Outlander (som bygger på boken) innan jag läste boken. Böcker brukar alltid vara bättre än filmer/serier, men i detta fall så kan faktiskt båda stå på egna ben. Visst så saknas en del djupare aspekter i serien, men man får ha i åtanke att det är olika medier med helt olika kapacitet att förmedla saker. I böcker kan man följa en persons tankar och det går inte riktigt att få till i film/serier.
 
Boken är intressant från början och blir sedan spännande. Eftersom jag har en stark kärlek till Skottland så gillar jag verkligen att handlingen utspelar sig där och det märks att författaren gjort en del efterforskning då hon skrivit boken. Denna bokserie har jämförts med Ayla-serien av Jean M. Auel och jag kan förstå liknelsen, men ser även en hel del skillnader. Saker är väldetaljerade och karaktärerna känns levande. Det allra viktigaste finns där vilket är det band som skapas mellan läsaren och huvudkaraktären, i detta fall Claire.
 
En mycket läsvärd bok och jag ser fram emot att fortsätta med denna bokserie!
 

Kommentera här: