Kivi & monsterhund

För ett tag sedan köpte jag vår första barnbok från Olika förlag. Nu är jag ännu mer intresserad av att skaffa fler. Det var en riktigt rolig bok! Jag brukar inte gilla rim, men i denna bok var de inte tillgjorda och töntiga. De passade in. Boken har blivit uppmärksammad för att det är Sveriges första barnbok med ordet "hen". Istället för henne eller honom så används "henom" också.

Jag tror tyvärr en del personer kommer bojkotta boken just på grund av deras uppfattning om detta ord. Det är upp till dem. Man är inte tvungen att använda ord. Jag använder till exempel inte en del ord och uttryck, just för att jag inte gillar dem. Kan inte skriva dem här för även skriftligt är det en form av användning så då tar det bort hela poängen.

Det var ämnet (ordet) som jag tror rör upp mest känslor hos folk. Dock så vill jag även påpeka att jag är så glad att huvudpersonen har glasögon UTAN att bli framställd som en tönt. Det är inte ofta jag har stött på det (förutom Harry Potter). Kan ni kanske ge mig tips på karaktärer från böcker och filmer som har glasögon och som inte framställs som den stereotypiska glasögonbäraren?

Framsidan av boken.

Kommentarer:

1 Linda aka Javamorsan:

Konstigt att det skall vara så i många böcker gällande glasögon. För på riktigt är det mode med glasögon och det finns ingen töntstämpel kvar på det!

2 Maria:

Hej! (ett sent) Svar på det du skrev: av det lilla jag tolkat och läst om artisten så gäller framförallt kontroverserna huruvida hon är en kommersiell artist eller inte, eftersom hon med sin debutlåt genom youtube i folks ögon verkade som en "ny stor indie-artist" som gav sken av att komma från en fattig familj. I själva verket visade det sig att hon kom ifrån en väldigt välbärgad familj och att musiken hon gjorde alltså inte var verk av hon själv. Bland annat... :P jag kände bara att jag inte bryr mig om sådant då det finns mycket musik idag som är kommersiell, men samtidigt bra. ;) Kram

3 Jennifer:

de flesta barnböcker är riktigt bra faktiskt :)

Kommentera här: