På bio: The Lost City

Spoilers förekommer!
 
Författaren Loretta Sage (Sandra Bullock) har tillbringat sin karriär med att skriva om exotiska platser i sina populära romantiska äventyrsromaner. Den stiliga bokomslagsmodellen Alan (Channing Tatum) har ägnat sitt liv åt att förkroppsliga böckernas hjältekaraktär "Dash".
När Loretta är på turné för att marknadsföra sin nya bok, tillsammans med Alan, kidnappas hon av en excentrisk miljardär (Daniel Radcliffe) som hoppas att hon kan leda honom till den senaste romanens uråldriga förlorade stad och dess skatter. För att bevisa att han kan vara en hjälte även i verkliga livet, och inte bara på boksidorna, ger sig Alan iväg för att rädda henne.
 
Karaktärerna i filmen är rätt så stereotypiska och rollen Sandra Bullock spelar känner man igen från flera av hennes andra romantiska komedier. Tyvärr finns ingen romantisk kemi alls mellan de två huvudkaraktärerna (trots att det uppenbarligen ska finnas), men filmens räddning blir birollerna och humorn. Jag skrattar högt vid några tillfällen och då särskilt när det rör scener med Brad Pitt. Hans roll driver med den där "snygge" manlige hjälterollen som klarar allt i alla situationer och han genomför den rollen galant. Överlag kan jag säga att jag tycker det är en godkänd komedi som roar för stunden, även om en del scener mest känns pinsamma. Hade bara "paret" haft kemi så hade det kunnat bli bättre. Förutsägbara filmer är mer beroende av skådespelare och vad de har för samspel med varandra, så därför faller det lättare lite platt när detta inte finns.
 

Kommentarer:

1 Hannas krypin:

Känns inte riktigt som en "Sandra Bullock-film". Kul att hon gör något som jag inte förväntat mig.

Kommentera här: