Norge-resa: Solovandring till Ørnenipa (Tinn kommune) Många bilder.

25 juni var det strålande sol och blå himmel över Tuddalstrakten! Perfekt för en topptur med andra ord! När jag är vid Norge för solovandringar brukar jag alltid ha en topptur och en vandringstur listad så att jag kan besluta efter väder vilken som passar.
 
Jag tog bilen till hotellet vid Gaustablikk där jag parkerade. Första biten av leden var delvis borta på grund av omstruktureringar och byggarbeten med skidanläggningen som ligger där. Det var rätt tråkigt, så jag hoppas de får ordning på leden när bygget är klart. Efter ett tag var leden som den skulle i alla fall och efter en kort stund var jag ute ur hyttefältet. Fantastiska vyer och vacker natur, som alltid! Jag har inte vandrat här så ofta på våren, så färgerna var helt annorlunda jämfört med sensommar/höst. Väldigt vackert! Underlaget varierade och det var stundtals brant och stundtals ganska plant. Sista biten var brantast, men den var inte så lång. Sedan var jag på toppen! 1333 moh, Ørnenipa. I närheten fanns en geocache som förstås fick ett besök. Väldigt blåsigt på toppen så fick söka skydd för att kunna sitta och njuta en stund av utsikten. Man såg Rjukan, Gaustatoppen och Tinnsjøen tydligt. Distansen var många mil. Det finns verkligen många toppar i närheten av Gaustatoppen som också är värda ett besök!
 
Turen började inte alls långt från Gaustablikk.
 
 Behövde inte alls gå högt upp för att få denna vy. Gaustatoppen.
 
Det mindre roliga området.
 
 Sedan blev det äntligen riktig led!
 
 Genom en mer plan sektion.
 
 Alltid närvarande - Gaustatoppen.
 
 Sedan blev det brantare, jag hörde får nånstans i buskaget men de var blyga och så hittade jag en vacker rastplats med utsikt.
 
 Ett till mer plant område.
 
 Uppe till höger i denna bild ser ni området som var under konstruktion där jag fick ta mig fram i början av turen.
 
 
 Efter den stigningen såg jag toppen som var mitt mål.
 
 Hittade snö.
 
 
Det där stenblocket har säkert legat där i evigheter, men jag fick ändå känslan av att det skulle falla ner på mig...hahaha...
 
 Toppen!
 
 Glad! <3
 
 Min ryggsäck syns. Bilden tagen i riktning Tuddal.
 
 I den djupa dalen till höger i bild syntes en del av Rjukan.
 
 Tinnsjøen till höger.
 
 Firade med en Dumle-klubba.
 
Väldigt nöjd med dagen! <3

Kommentera här: