Julmarknad på Maihaugen i Lillehammer

Den 26 november kom vi iväg på den julmarknad som jag ville på redan ifjol. Då kunde vi inte komma över gränsen till Norge eftersom Connor inte hade covidpass. Men nu blev det av! Med ett par raster längs vägen tog det ungefär 3,5 timmar dit. Och där fanns det snö!!! Det bidrog till en härlig känsla inne på julmarknaden. Allt var så fint och välordnat, men med snö blev det extra bonus. Vi hade förköpt biljetter så det var bara att gå in. I besökscentret fanns julmarknad i två plan samt flera utställningar att kolla på. Ute på området fanns alla gamla byggnader och ännu mer marknad och aktiviteter som till exempel körsång och ponnyridning. Supermysigt!
 
När Connor tröttnade på att gå runt så gick han och Robin till en biosalong i besökscentret där de visade Astrid Lindgrens julklassiker hela dagen. Det tyckte Connor om. Efter marknaden hann jag en sväng i centrum i Lillehammer medan de andra väntade på mig vid bilen. Det var så fint med bevarade träbyggnader och en mysig småstadskänsla <3 Rekommenderar ett besök hit! Både till Maihaugen och till själva Lillehammer!
 
Garmo stavkyrka fanns på området. Var kul att se den då syrran och jag hoppade över den i somras när vi åkte förbi Lillehammer.
 
 Stängd, men det gick att kika in genom den öppna dörren.
 
 
En stund efter denna bild började det snöa. Stora flingor. Riktig vinterkänsla <3
 
 Mysig innergård där det var säljare på flera våningar.
 
 Gata inne på Maihaugen.
 
 Det fanns även en utställning med postbilar, men tyvärr fick jag inga bra bilder på dem då det var glas framför som speglade omgivningen.
 
 Det fanns till och med en perrong med tåg inne på området.

Kommentera här: