Drömmer om nästa Norge-resa

Tittar på lite bilder från tidigare resor till Tuddal-trakten i Norge. Jag hoppas att det blir flera turer dit i år, både själv och med andra.
 
Här hade jag ingen aning om att jag 11 år senare skulle nå toppen som syns bakom mig, Bonsnos 1304 moh. Bild tagen vid Bonsvatn 2009. Inte heller visste jag att jag skulle ha en liten Connor nästa år.
 
 Och redan i augusti 2014 var plutten med upp på Gaustatoppen, via Gaustabanan inuti berget och vandring ner.
 
 Tåget som går rakt in i berget.
 
Och sedan byte till denna för att åka upp.
 
Utsikten!
 
 Det var det året vi träffade på både hermelin...
 
 ...och fjällripa med kycklingar. Det är kycklingarna på bilden. Suddigt tyvärr då jag inte hade någon vidare kamera med mig och de var på gott avstånd. Häftigt att se dem ändå!
 
 Även 2015 var Connor med på en tur. Här kastar han sten med morfar.
 
 Syftet den gången var att gå på marknaden Dyrsku'n i Seljord.
 
 2016 blev det en tur igen och denna gång var syftet ett besök på Bø Sommarland som ligger inte alls långt från Tuddal.
 
 Där fanns både lek och bad.
 
Apropå Gaustatoppen så tog sig syrran och jag ändå ut på den 2017. Jippi! Sikten var mellanmjölk som ni ser. Ska försöka komma ut på toppen när sikten är bra någon gång, men det ändrar sig så snabbt i den här trakten så har inte haft sådan tur än.
 
 2018 blev det en tur för att fira min och Robins årsdag. Då besökte vi bland annat Rjukan, här sedd från toppen av Krossobanan.
 
 2019 blev det först en resa med Connor och hans morfar. Här ses Gaustatoppen från toppen av Krossobanan med Rjukan där nere.
 
Connor pratar då och då om besöket på Vemork 2019 och han vill tillbaka dit för att "besöka" sin favoritsoldat som det berättas om i utställningen om andra världskriget, sabotörerna och tungt vatten. På bilden var vi på arbetarrörelsens utställning i samma museum.
 
 2019 var också första året jag testade en soloresa hit. Och det var fantastiskt så jag har definitivt fått blodad tand för det.
 
 Augusti 2020 blev det också en soloresa och efter mer samlad erfarenhet av vandring vågade jag mig på tuffare vandring på egen hand. Här på väg upp på Bonsnos.
 
Och ojsan, det blev en till soloresa under 2020. I september. Denna utsikt bjöd en Geocache på. Bonsnos och Gaustatoppen.
 
 I augusti 2021 lade jag till ytterligare en topp på min lista.
 
 Och med detta väder var det fantastiskt att vara ute, även sent i augusti.
 
 I slutet av september 2021 lyckades jag klämma in ytterligare en tur, som var mer disig och regnig. Här vid toppen av rören som går ner till Vemork.

Kommentera här: