Crash Landing On You

På Netflix. Ett tips för er som letar efter feelgood med romans och vänskap där du även får gråta en skvätt (flera gånger). Jag hade inte något jag kände för att se och kom då över den här titeln i en krönika där en person skrev att det var den bästa koreanska serien enligt hen. Ok, tänkte jag. Första halvan av första avsnittet så tyckte jag det var lite "corny", lite fjantigt... Men sedan hände det där jag verkligen gillar. När man sugs in i handlingen. Och serien växte mer och mer för varje avsnitt.
 
Avsnitten är lååååånga jämfört med vanliga serier. Från 1 timme och 10 minuter upp till 1,5 timmar. Men ändå ville jag bara fortsätta titta! Skådespelarna är fantastiska och jag gillar hur man även belyser vänskapen mellan kvinnorna i serien och inte enbart fokuserar på en romans (som det ofta blir i serier). Det är även en del om vänskapen mellan männen som är med i samma militärgrupp och alla karaktärer är verkligen unika och utvecklas allt eftersom avsnittten går.
 
Det är stort fokus på att låta ögonen tala. Ytterligare en sak jag verkligen gillar. När saker inte behöver sägas, för det sägs med ögonen (Steve McQueen-effekten kallar jag det personligen). Är så trött på övertydlighet. Kan man "tala" med ögonen så är det ett tecken på en riktigt bra skådespelare! Kemin och samspelet finns mellan skådespelarna i den här serien och det tillför det mesta av det som gör den så bra. För handlingen i sig är inte ny. Kanske att den utspelas i Syd- och Nordkorea, men själva grundhandlingen är något man sett förut. Då är allt det andra så otroligt viktigt!
 
Jag rekommenderar denna till dem som är ute efter feelgood! Ha tid och lugn när ni ser den.
 
Son Ye-jin och Hyun Bin.

Kommentera här: