Daftö Resort och Daftöland

I helgen gjorde Connor och jag en korttripp till Daftö Resort. Robin skulle jobba hela helgen, så eftersom vi knappt skulle se till honom ändå så passade vi på. Vi hyrde en liten piratkoja i Döskallebyn. Tvåbädds. Den var mysig och alldeles lagom för bara oss två under så kort vistelse. Tv fanns i stugan, vilket var överraskande. Är inte alltid det finns.
 
Vägen från Arvika och dit var lätthittad och smidig. Vi käkade i Åmål och rastade vid Parsetjärn. Blev bra sträckor att köra då. Efter incheckning mötte vi upp med min vän och barn för att åka Daftötåget runt på campingen. Det regnade, men tåget hade tak. Connor var lite obekväm med piraterna (skådespelare), men det gick bra efter lite pepp. Jag har heller aldrig varit särskilt bekväm med skådespelare på typ High Chaparall och sådana platser, så förstår honom helt.
 
Vi blev med bort till min väns husvagn och hängde lite tills regnet gav sig. Då blev det äventyrsgolf för mig, Connor och min väns äldsta barn. De hade kul ihop! Connor vill alltid spela minigolf och äventyrsgolf om det finns tillgängligt. Det var fina banor med pirattema! Sedan blev det mat och efter det lite mer umgänge där Connor och de andra barnen spelade lite tv-spel ihop. Då kom solen fram...haha...
 
Stugan funkade bra att sova i. Lite lyhört så jag väcktes redan 6.30 av barn som började stoja och ha sig i en stuga bredvid. Connor sov dock vidare. Tänk om man kunde sova lika bra som honom! Frukost ingick i dessa stugor, så vi packade ihop allt i bilen och gick sedan till frukostbuffén. I och med restriktioner så hade vi gjort en tidsbokning på den, så den blev ganska nära utcheckningstiden vilket gjorde att det var skönt att ha checkat ut innan så vi slapp stressa.
 
Så blev det en sväng in på Daftöland. Connor åkte radiobilar och så testade vi en 4D-bio. Som 3D fast med vind, vatten, bubblor och rörelse etc. Den gillade jag! Vi undersökte tunnlar i ett slott och Connor åkte kanor i ett annat slott. Vi testade även runt på Spelhallen och trots att Connor hade en begränsad summa han fick använda där så kunde han testa flera grejer. Han vann två gosedjur. Han fick även köpa en sak i souvernirbutiken och där valde han en röd t-shirt med Daftöland på. Sedan var han nöjd och då var det lika bra att börja bege sig hemåt. Både för att hålla humöret på topp och för att jag skulle orka. Vi gjorde två raster på hemvägen också, på samma platser. Sammanlagt med stoppen så tog både dit- och hemresa 4 timmar var.
 
Som vanligt fick jag lida för det efteråt, men det var värt det. Vi hade det riktigt bra på vår lilla resa!
 
Bron över till Daftö.
 
 Äventyrsgolf.
 
 Roliga banor!
 
Vår stuga - nummer 19. Mitt i smeten.
 
 På väg från servicehuset fick jag Dirty Dancing-känsla av vår stugby. 
 
En fin liten veranda hade vi till stugan.
 
 Frukost!
 
 Connor ville bli splashad. Det står Splash Zone på anslaget.
 
 
Gasen i botten!
 
 Whack-a-shark!

Kommentera här: