Läst klart Genom dina ögon av Stephenie Meyer

Från bokens baksida:
"Jorden har ockuperats av en ras som tar över och kontrollerar människornas sinnen. Men Melanie Stryder vägrar att ge upp!
Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats den nyligen tillfångatagne Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle bli att ta över en människa: de överväldigande känslorna och de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig - den tidigare ägaren av kroppen vägrar släppa taget.
Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills har lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen de båda älskar."
 
Jag har även läst Twilight-böckerna av samma författare. Denna bok har samma lättlästa och engagerande stil, men jag tycker att hon når djupare med karaktärerna. Det är en intressant historia som man kan ta bara som en roande och välskriven bok, eller så kan man ta den djupare. Vi människor anser oss vara den högsta organismen i vår värld. Sedan kommer en ras som är ännu mer utvecklad och tar över. De ser det som sin rätt eftersom människan är så outvecklad och okunnig. Precis så som många människor beter sig i dag. Skövlar natur och plågar djur. För att det anses som något som är "lägre" än oss.
 
Den konflikt och de kluvna känslorna som Vandraren upplever är välbeskrivna. Hela livet har hen gått från kropp till kropp, tagit över och sedan gått vidare. Att få detta omkullvält av en motsträvig individ som visar de reella konsekvenserna av övertagandet blir omväldigande. Just den biten finner jag mest fascinerande i denna bok. Kan rekommendera denna för alla!
 

Kommentera här: