Sett dokumentären Gaga: Five Foot Two (2017)

Spoilers?
 
Vi får följa artisten Lady Gaga då hon jobbar med ett nytt album och förbereder sig för showen i det årets upplaga av Super Bowl halftime.
 
Jag är rätt så neutralt inställd till Lady Gagas musik. Jag hör att den är välgjord och bra, men den är inte i min smak. Att jag valde att se denna dokumentär var mest för att jag hört innan hur hon tar upp sin smärtproblematik. Hon har, precis som jag, diagnosen fibromyalgi. Det som tas upp i dokumentären har jag igenkänning på, förutom att Lady Gaga har fler möjligheter till olika behandlingar som kostar skjortan. Hon kör dock på ett väldigt hårt schema så jag förstår att hon verkligen behöver dessa behandlingar också. Och trots dem så syns det att hon har det kämpigt och har väldigt ont i perioder. Det känns ändå bra att de tar med det i dokumentären. Kanske ökar det någons förståelse, kanske inte... Som smärtpåverkad själv så ser man så tydligt när andra har ont, men har man inte de erfarenheterna så kan det vara svårt.
 
Dokumentären håller en realistisk ton, men känns tyvärr lite hoppig. Det flyter inte mellan klippen och övergångarna är abrupta. Överlag tror jag man får mer ut av dokumentären om man dessutom gillar Lady Gaga, men som sagt så var jag intresserad på grund av smärtproblematiken som tas upp.
 

Kommentarer:

1 Lina - En förvirrad filmnörd:

Jag lider med Gaga och oss som har denna sjukan och jag kom att tänka på denna dokumentären senast igår då mötes jag av en spydig kommentar från en kollega som också ha värk, fast av en annan sort.
Hon mer eller mindre sa att jag inte ska vara så gnällig och bara göra saker ändå ( = promenera och gå fort som inte mina kropp, speciellt knän och höfter inte klarar av i perioder). Just den kommentaren fick mig att ifråga sätta hur ont hon faktiskt har, eller om hon bara fejkar. För har man verkligen värk så säger man inte så till en i samma sits.
Jag gick nämligen i rask takt i 50 min vilket ledde till att min högra höft gav upp och sen kunde jag knappt röra mig på 3 dar, men det va bara inbillning i hennes värld. Och med den värken hon påstår sig har så förstår jag inte hur hon orkar flänga runt och vara igång 10 timmar per dag utan paus. Hade jag gjort så hade jag fan varit död nu.
Kanske är jag lika dan som hon nu, men hennes beteende får mig verkligen att undra...

Svar: Varit med om samma. Folk som t.o.m. haft tillfälligt ont pga en slitning som gått att göra nåt åt har kommit med pikar om att "bara man vill så går det" och "råd" om hur man "ska" äta, träna etc. som uppenbarligen trumfar specialisters råd enligt dem 😵
Tess

Kommentera här: