Sett filmen Austenland (2013)

Spoilers förekommer!
 
Besatt av Stolthet och fördom reser en ung amerikansk kvinna (Keri Russell) till ett brittiskt temaland baserat på Jane Austens verk.
 
Den här har väldigt mycket av det som romantiska komedier brukar ha. Och det är en av de få som jag tycker funkar. Själva idén med ett temaland där man får klä sig som i Austens verk och testa på det livet i rollspel...det är faktiskt lite lockande. Jag har själv både läst och sett Stolthet och fördom flera gånger. Den nya har jag dock bara sett en gång för den var usel! Det finns bara en Mr. Darcy och det är Colin Firth!
 
Det här är första filmen där jag tycker att Jennifer Coolidge faktiskt är rolig! Jag har upplevt henne som tramsig i övriga filmer. Filmen fick mig att skratta högt då och då trots att jag såg den ensam. Det är ett bra betyg! Filmen ger lite myskänsla, men ska förstås innehålla en förveckling (som givet i romantiska komedier). Kan säga att man känner igen receptet, så därför måste sådana här filmer ha något som står ut. Här är det kopplingen till Jane Austen och skådespelarna som gör filmen. Jane Seymour är till exempel rolig som föreståndarinna för Austenland. En lättsmält film!
 

Kommentera här: