Sett filmen Batman v Superman - Dawn of Justice (2016)

Spoilers förekommer!
 
Batman utmanar Superman då han ifrågasätter bristen av kontroll på hans ingrepp och hjältedåd.
 
Hur många gånger ska man i Batman-filmer behöva genomlida hans föräldrars död...? Vet inte alla vid det här laget vad som hände? Måste det upprepas i varje film? Det är väldigt dåligt ljud i filmen. Bakgrunden överröstar förgrunden. Inte för att mycket vettigt sägs, men jag tycker man ska kunna fokusera på samtal ändå. Historien i sig är väldigt spretig och filmen är väldigt oengagerande så jag blir snabbt uttråkad. Wonder Woman dyker upp och då tänker jag att det kanske blir en brytningspunkt, men nepp... Filmen fortsätter i samma stil. Man kör med en väldigt långsam utdragen fight med en hel del slow motion som saktar ner hela händelseförloppet och effekterna är riktigt usla.
 
Superman är väldigt osympatisk! Påminner inte alls om varken serietidningarnas Superman eller Christopher Reeves tolkning av karaktären. Reeve agerade med känsla och liv, den nya skådespelaren känns "död". Trots numera "föråldrad" teknik så känns det verkligen som att Reeve flyger i Superman-filmerna, medan det bara känns fejk i den här filmen. Det syns så tydligt att det inte händer. Man får inte illusionen av att det verkligen sker. Det ÄR skillnad på Marvel och DC, men jag har gillat båda för deras olika stilar. Jag tycker att DC förlorar mycket på att inte våga ta ut svängarna åt det ännu mörkare hållet. Så för mig har alla DC-filmer jag sett hittills varit ointressanta.
 
Och sedan det som inte går att undvika att nämna... Henry Cavill som Superman är ett dåligt val, men Ben Affleck som Batman?! Uj uj uj... Mer än ett dåligt val.
 

Kommentera här: