Titanic-utställningen Örebro

Igår gjorde vi en roadtrip hela lilla familjen samt syrran och Maria. Resan gick till Örebro för Titanic-utställningen. Den håller på till och med 27 augusti och jag rekommenderar den verkligen! Men förboka biljett! Det var mycket folk. Det var väldigt rörande och intressant. Några grejer jag tyckte var mest intressant var de personliga historierna, sakerna från Titanic (en del saker var från Olympic, Titanics systerskepp, och såg likadana ut), modellen där man kunde titta inuti skeppet och isberget man fick känna på samt att passagerarlistorna var väldigt gripande. Särskilt det att listan på omkomna i första klass var relativt kort medan de över dem i tredje klass och över besättningen var väldigt långa.
 
Audioguiden man hade gjorde att man gick som i sin egen värld. Jag har aldrig varit med om ett museum där folk varit SÅ tysta som de var här. Connor hade också audioguide och gick och tittade på allt. 90 minuter, så jag är väldigt stolt över honom!
 
 
Inga kort på utställningen, men i denna korridor som var byggd som en första klass-korridor på Titanic kunde jag inte motstå bara en liten bild. Det var en häftig känsla att gå i den!
 
 I shoppen stod denna på uppvisning.
 
 Detta stod också i shoppen.
 
 Connor blev förtjust i att de hade Fidget spinners i shoppen och fick köpa sig ett eget litet minne.
 
 Det första vi fick göra när vi gick in på utställningen var att ta kort. Så fint! Förutom det så köpte jag en tablettask och en kylskåpsmagnet.
 
 När vi skulle käka efter utställningen så hittade Connor en bil.

Kommentera här: