Internationella Kvinnodagen 2021

Inga möten, inga demonstrationer, inga föreläsningar (i alla fall inte IRL)... Precis som det varit under året så blir Internationella Kvinnodagen också annorlunda denna gång. Men det finns föreläsningar digitalt och vi kan sprida information och diskutera på nätet.
 
Från Arvika kommer ett digitalt program. Här är information från Arvika Bibliotek och en länk till deras Facebook om ni klickar på namnet:
"Kl 11.00
Totalteatern. Work in progress: Varför går hon inte? Mäns våld mot kvinnor.
Skådespelare: Anna Ehnsiö. Film: Evelyn Frankel

Kl 14.00
Feministpastorn Esther Kazen.
Esther Kazen är uppväxt i Arvika och bor nu i Stockholm där hon jobbar som pastor i Immanuelskyrkan. I sin bok ”Feministpastorns tro och tvivel” ger hon en glimt av hur det kan vara att leva som kristen med ett hjärta för feminism och andra rättvisefrågor. Hon delar med sig av några tankar från sin bok och sitt liv.

Den 8 mars publiceras två föreläsningar på Arvika Biblioteks Facebooksida. Du behöver inte ha ett Facebookkonto för att se programmet. Sök på webben efter Arvika Biblioteks Facebook så får du upp vår sida och där kan du klicka igång filmerna. Programmen är digitala och kan nås via en länk på Arvika Biblioteks Facebooksida."
 
Europaparlamentet uppmärksammar också väldigt viktiga ämnen denna dag. Hur pandemin drabbar kvinnor hårdare och hur det är flest kvinnor i frontlinjen. På deras sida kan man läsa om flera aspekter kring detta och ta del av fler grafer och statistik (utöver den jag visar här). Gå in och läs!
 
Credit: Arvika Bibliotek. Med är Esther Kazen och Anna Ehnsiö.
 
Credit: Europaparlamentet.

Kommentera här: