Sett filmen Jurassic World (2015)

Spoilers förekommer!
 
En ny temapark med dinosaurier har byggts upp på samma plats som den första. Experimenten har tagits längre och man har skapat Indominus Rex som lyckas fly.
 
Det börjar med samma musik som i Jurassic Park så jag får rena nostalgirysningar som beror helt och hållet på helikopterinflygningen i den filmen för i den här ser miljön otroligt fejk ut. Det är ett billigt knep filmskapare använder ibland. Man återanvänder saker från tidigare filmer, från original etc. för att väcka dessa känslor. Det gäller att se detta som vad det är. Och inte falla för det och tro att en film är bra bara för att den väcker minnen från tidigare filmer. Miljöeffekterna är som sagt vääääldigt dåliga och varelseeffekterna är skämmiga. De är bättre i Jurassic Park trots att den "åldrats". Då blandade man gammaldags "riktiga" effekter med CGI.
 
Sedan dyker Chris Pratt upp och då får jag huvudvärk. Han är så otroligt stel och spelar ungefär samma roll i alla filmer han gjort på sistone. Förr var han den dumme, komiske och nu ska han föreställa nån form av "hjälte som går sin egen väg"...blä! Det är en tröttsam kliché med den "propra" kvinnan och "hårda" mannen som avskyr varandra, men som FÖRSTÅS ska vara attraherade av varandra. Urk! Det finns någon enstaka spännande scen i filmen (oftast utan Pratt). Sedan verkar filmskaparna tro att det är fullt rimligt att en kvinna inte tar av sig sina högklackade skor innan hon bestämmer sig för att öppna upp och locka ut en Tyrannosaurus Rex ur sitt hägn.... PINSAMT! Så larvigt att yta ska vara viktigast.
 
Slutet är överdrivet och är väl egentligen det perfekta slutet på en orimlig film. Rekommenderas inte!
 

Kommentera här: