Scifiworld Göteborg 2019

Vilka dagar det blev i Göteborg! Dagen innan mässan kom vi till hotellet Gothia Towers och vem sitter i baren vid receptionen? Jo, Robert Englund! Vilken start! Vi lät honom dock sitta och dricka ifred och checkade in. Dagen därpå började med att Robin fick syn på David Bradley (Setrakian i The Strain, vaktmästare Filch i Harry Potter etc.) som åt frukost. Innan han fick syn på honom misstänkte jag att något var på gång, för personalen pratade i interntelefoner om att "läget var lugnt" och att "det går bra" och strax därefter dök han upp.
 
När vi var klara med frukosten så hörde jag personalen prata på samma vis än en gång (de var diskreta, men min hörsel är helt fab), precis när vi lämnade lokalen så jag sa till Robin att "nån mer är på gång". Jajamen! I korridoren på väg tillbaka till vårt rum möter vi Michael Biehn och Jennifer Blanc-Biehn. Där lyckades jag faktiskt säga ett "good morning" och Jennifer svarade. Michael var mitt i en gäspning...haha... Jetlag. Kan säga att jag blev lite knäsvag. Jag menar... Kyle Reese i Terminator och Hicks i Aliens, samt en mängd andra roller... Just dessa två som jag nämnt är jag dock lite extra förtjust i.
 
Vi checkade ut och lämnade vårt bagage i bagagerummet och kunde gå på insidan hotellet ända bort till Svenska mässan. De hade precis öppnat och vi möttes av en kö som var över 100 meter lång. Men det gick fort in ändå. Det första jag gjorde var att fixa biljett till photoshoot med Michael Biehn. Sedan följde jag med Robin fram när han fick Michaels autograf. Efter det ställde jag mig i Robert Englunds kö. Det längsta kön på mässan och han tog sig ändå god tid med varje person som kom fram. Väldigt pratsam och charmig! Jag hade med ett foto från då jag träffade honom i Stockholm 2005 och direkt han fick höra var och när kortet var taget så började han berätta om det. Han måste ha ett otroligt minne den mannen.
 
Det fanns mycket att kolla på i övrigt och många försäljare, så vi fördrev tiden på det viset innan det var dags för photoshoot. Där träffade jag två trevliga personer i kön som jag pratade med. Det blev en del skratt och tiden gick fort tills det var min tur. Träffar jag Michael Biehn igen så hoppas jag kunna yttra fler ord än "hi" och "thanks" i alla fall. Huvudet blev helt tomt på mig...hahaha... Skakade hans hand två gånger i alla fall. Bilden blev riktigt bra! Man kunde ta selfies vid autografborden också, men då prisskillnaden var så liten tyckte jag ett riktigt foto var värt det över ett suddigt mobilfoto.
 
Vi såg cosplay-tävlingen i väntan på Michael Biehns Q&A som var rätt sent på dagen. Jennifer var också med på den. Båda var riktigt roliga och det var absolut värt att stanna för denna stund. Vi kom in på mässan cirka 10.30 och gick därifrån 17.30 (öppettider var 10-18), så det blev en heldag. Vi hann i god tid till tåget hem och sedan var det riiiiiktigt skönt att få sträcka ut i sin säng.
 
Jag och Michael Biehn. Wow! Det är ett kort på ett kort så kvalitén är bättre på själva kortet. Jag hade mina Alien-örhängen förstås.
 
 Känns inte som så länge sedan, men 14 år sedan... Uj uj... Trevlig person! Jag pratade mer med honom nu än senast också. Det var tredje gången jag träffade honom.
 
 Häftig Bumblebee gick runt på mässan!
 
 Den här var helt otrolig! Vilket jobb!
 
 Häftig X-wing (Star Wars)! Full storlek.
 
 Man kunde tatuera sig på mässan och där satt denna lapp... hahaha...
 
 
Passade på att vila fötterna lite, då det blev mycket.
 
 Sedan var det dags för cosplay-tävling. Här är alla deltagare i de fyra olika kategorierna.
 
 Såg till att få en bra sittplats innan Q&A.
 
Första gången jag varit på Q&A faktiskt. Det var riktigt roligt! Jennifer och Michael är så härliga!
 
 I korridoren på hotellet stod en Lego-modell av Gothia Towers också. Så häftig!

Kommentera här: